Nenechajte ich mlieť sra*ky. Hovorí aktivistka, ktorá pomáhala utečencom. O dcéru ktorej slovenskej herečky ide?

    0
    Deti utečencov pred zatvoreným hraničným priechodom s Chorvátskom Berkasovo/Bapska (Autor: Facebook)

    Nvotová na úvod svojho komentára zdôrazňuje, že aj keď u nás všetci hovoria o utečencoch ako o strašnej kultúrnej hrozbe, ona v reáli zistila, že utečencom ide len o vlastné prežitie. Náboženstvo vraj neriešia ani náznakom. „Ani tí cool týpci s iPhonami tu nebehajú,“ postrehla.

    Sýrčania sú podľa nej „fakt super“. „Trochu im vadí, že sa s nimi tiahne aj ten ďalší mix národov, ktorým zrovna nepadajú bomby na hlavu, ale rozhodne sú ok s nimi tú cestu zdieľať,“ opisuje aktivistka. Jedným dychom však dodáva, že všetko nie je také idylické, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Keď prišla zima a hlad a ona medzi nich vošla s krabicou sušienok, strhol sa boj. Ale keď na nich zakričala, tak aj chlapi vraj väčšinou pochopili, že ženy a deti majú prednosť. V tejto súvislosti Nvotová zdôrazňuje, že sa na mieste nachádza veľa rodín s deťmi. „Ten bullshit, že to sú samí mladí silní chlapi, je fakt p*čovina,“ odkázala.

    „Cítila som sa trochu ako v Indii – ohníčky, špecifický smrad a úsmevy zmiešané so zúfalstvom,“ delila sa ďalej o svoje pocity.

    Aktivistka vyzdvihla prácu dobrovoľníkov. Kritikou naopak nešetrila na adresu Červeného kríža. Humanitárna organizácia podľa nej nefunguje tak, ako by mala. „Nechať ľudí o smäde a hlade, keď mám všetko, čo potrebujú, po ruke, je dosť mimo,“ usúdila Nvotová.

    Komentár Slovenka zakončila konštatovaním, že pomáhať utečencom je síce poriadna šichta, ale aspoň má pocit, že to má trochu väčší zmysel. Všetci tí, ktorí utečencov ľutujú a zároveň tvrdia, že nemôžu nič robiť, vraj hovoria blbosti. „Môžete urobiť aspoň to, že svojich xenofóbnych rasistických kamarátov nenecháte mlieť sra*ky,“ uzavrela.

    Celé znenie komentára si môžete prečítať TU

    autor: luš

    - Reklama -