Nech Vladimir Putin vládne celej Európe! Budete prekvapení, ktorá VIP celebrita to povedala

    0
    Vladimir Putin, ruský prezident (Autor: SITA)

    Za dva dni oslavuje Ecclestone životné jubileum a pri tejto príležitosti poskytol rozhovor „svojmu“ internetovému serveru Formula 1. Jeden z najbohatších Britov sa v ňom napríklad vracia k minuloročnému súdnemu sporu pred mníchovským súdom, kde stál pre obvinenie z korupcie pri predaji komerčných práv súvisiacich s prenosom zo závodov Formule 1. Nakoniec bol zbavený obvinenia, ale v rámci mimosúdneho vyrovnania musel zaplatiť sumu vo výške 100 miliónov dolárov.

    „Celým procesom som stratil zbytočne veľa času a nakoniec som sa od sudcu dozvedel, že vlastne nešlo o žiadny prípad. S prokurátorom som sa dohodol na mimosúdnom vyrovnaní a musím povedať, že odviedol veľmi dobrú prácu. Dostať zo mňa toľko peňazí sa nepodarí každému. Asi by som ho mal u seba zamestnať,“ glosuje nadnesene Ecclestone. Najzaujímavejšou a pre mnohých aj najprekvapivejšou pasážou uvedeného rozhovoru budú nepochybne Ecclestonove vrelé slová o Putinovi. Fotografiu ruského prezidenta má dokonca zavesenú vo svojej kancelárii.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    „Pán Putin stráca v Rusku čas. Mal by vládnuť Európe, celej. Pretože nikto iný jej nevládne!“ poznamenal Ecclestone, ktorý je známy svojimi osobitými výrokmi. Niektoré z nich musí následne uvádzať na pravú mieru, ako v prípade, keď poskytol rozhovor pre denník The Times. Chválil v ňom Adolfa Hitlera za to, ako sa vysporiadal s nezamestnanosťou a pomohol krajine prekonať ekonomickú krízu. Okrem iného tiež vyhlásil, že Saddám Husajn bol jediný, kto vedel vládnuť v Iraku. Po týchto slovách ho vyzval Svetový židovský kongres, aby odstúpil z čela Formule 1.

    Majiteľ Formuly 1 vyvolal svojimi názormi pobúrenie najmä v Nemecku, ktoré je na svoju hitlerovskú minulosť mimoriadne citlivé. Vtedajší viceprezident Ústrednej rady Židov v Nemecku Dieter Graumann vyzval na bojkot Veľkej ceny Nemecka a premiér Bádenska-Württemberska Günther Oettinger v reakcii na kritizovaný rozhovor zrušil naplánovanú schôdzku, na ktorej mali s Ecclestonom prebrať budúcnosť okruhu v Hockenheime. Ecclestone neskôr svoje výroky korigoval a tvrdil, že sa rozhodne nechcel dotknúť Židov, medzi ktorými má on sám veľa priateľov. Napriek tomu však svojich kritikov príliš neupokojil a naďalej zostáva „enfant terrible“ nielen svetového motošportu.

    - Reklama -