Rusi zobú Putinovi z ruky. Jeho popularita atakuje 90 percent. Čo mu zabezpečilo nebývalú popularitu?

    0
    Ruský prezident Vladimír Putin (Autor: SITA)

    K aktuálnemu zvýšeniu Putinovej popularity – podľa autorov prieskumu – v prvom rade prispelo spustenie ruských leteckých útokov v Sýrii, uviedla agentúra Reuters. Podľa údajov Ruského centra pre výskum verejnej mienky (VTsIOM), politiku súčasného šéfa Kremľa pozitívne hodnotí až 89,9 percenta Rusov. 
    “Takáto vysoká úroveň súhlasu s prácou ruského prezidenta súvisí v prvom rade s udalosťami v Sýrii, s ruskými náletmi na pozície tamojších teroristov,” uvádza sa vo vyhlásení inštitútu VTsIOM. 

    Prieskum bol vykonaný 16.-17. októbra na vzorke 1600 respondentov v 130 rôznych oblastiach Ruskej federácie. Štatistická odchýlka predstavuje maximálne 3,5 percenta. Doposiaľ najvyšší “rating” zaznamenal Putin v máji tohto roku, keď mu vyjadrilo podporu 89,1 percenta opýtaných. Pod úroveň 80 percent ale jeho obľuba nepoklesla už viac ako jeden a pol roka. Vysokú popularitu ruského prezidenta u domácej verejnosti potvrdzujú aj prieskumy nezávislého výskumného centra Levada. Pred vypuknutím ukrajinského konfliktu a anexiou Krymu Putinovu politiku pozitívne hodnotilo okolo 60 percent Rusov. 

    - Reklama -