Nemecká policajtka otvorene o moslimských migrantoch: Pred policajtmi nemajú žiadny rešpekt

    0
    Tania Kambouriová, policajtka v nemeckom meste Bochum (Autor: ReproFoto: youtube)

    Tania Kambouriová je dcéra gréckych prisťahovalcov. Takmer 12 rokov pracuje ako policajtka. Skúsenosti z pracovnej praxe sa rozhodla pretaviť do knižnej podoby.

    Kambouriová sa v nemeckej televízii sťažovala na rastúcu neúctu k policajtom, ktorú vníma najmä u mladých moslimských mužov a rovnako tak aj na vzostup agresivity a násilia. Vyjadrila sa, že ako žena – policajtka je zo strany imigrantov často ignorovaná. Tvrdí, že v službe bola niekoľkokrát zranená. Údery do tváre vraj nie sú ničím výnimočným.  

    Nadávky nie sú ničím výnimočným

    Stretáva sa aj s opovrhovaním a urážkami. Aby bolo migrantom lepšie rozumieť, využívajú vraj agresívne gestá a mimiku. Vo svojej 220-stranovej knihe opisuje okrem spomenutých problémov aj agresivitu a násilie v utečeneckých táboroch. „Počas toho, ako som riešila konflikt v utečeneckom tábore, mi jeden zo spútaných migrantov začal nadávať lámavou angličtinou a nemčinou. Čo od neho chcem a čo mu má štetka ako ja rozkazovať,“ opisuje Tania konflikt s migrantmi pochádzajúcimi z Alžírska.

    Opisuje tiež situáciu, keď zasahovala pri hromadnej bitke medzi Libanoncami v utečeneckom tábore. Tí neváhali použiť nože, jeden z utečencov mal dokonca vážnu reznú ranu na krku.

    „Nehovorím, že všetci migranti, ktorí sem prídu, sú takí,” vyjadrila sa Kambourová. „Problém je v tom, že sa nechcú prispôsobiť. Samozrejme, nemôžete poprieť svoju vlastnú kultúru, ale človek musí dodržiavať určité pravidlá,” dodáva.

    - Reklama -