Draxler je zbabelec, ktorý si vyliatím kýbla špiny na nevinného zachránil zadok. Kto sa zase doňho takto pustil?

    0
    Lucia Nicholsonová, poslankyňa za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    Bola to práve Nicholsonová, ktorá sa neraz ostro obula do ministra a vyčítala mu hlavne zmiznutých takmer pol milióna eur v Metodicko-pedagogickom centre (MPC). Tieto peniaze sa už našli. Podľa liberálky však nie je náhoda, že až deň pred ministrovým odvolávaním. Vo svojom blogu na portáli sme.sk sa zase raz poriadne rozohnila.

    Prečo kryje Kapucianovú?

    Poslankyňa už prišla na to, kým je podľa nej šéf rezortu. Považuje ho za smiešneho zbabelca, ktorý sa strápnil deň pred svojím odvolávaním v parlamente. Zrazu sa totiž zmiznuté peniaze našli. Takmer pol milióna eur sa totiž podivnou zhodou náhod dostalo na úplne neznámy účet, čo saskári považujú za jasné tunelovanie. Obetným baránkom sa stal ekonóm Jozef Kováč, ktorý podľa ministra môže za to, že peniaze neskončili tam, kde mali, a teda sa podieľal na podvode. S tým však Nicholsonová nesúhlasí a tvrdí, že zodpovednosť sa mala vyvodiť na iných miestach a najmä u šéfky MPC  Danky Kapucianovej. Draxlerovi poslankyňa vyhodila na oči, že prepustil aj kompetentné manažérky v Prešove, ale takto konal až deň pred svojím odvolávaním.

    „Prečo až teraz vyhadzujete ľudí, ktorí sú reálne zodpovední za tú vašu hru na zmiznutých 460-tisíc? A pýtam sa, prečo stále kryjete šéfku MPC Danku Kapucianovú, ktorá bola z titulu funkcie generálnou manažérkou sporného projektu, a ktorej meno svieti na každom krycom liste k faktúre?“ zapára do šéfa rezortu Nicholsonová. Podľa nej je neprípustné, že si to celé zlízol obyčajný ekonóm, navyše vo veku, keď si už asi ťažko nájde práce. Má totiž 55 rokov. Jeho meno je pre túto kauzu teraz poriadne pošpinené. Poslankyňa sa čuduje, že po prevalení „prúseru“ skončil v práci ekonóm hneď a finančné manažérky prepustili až teraz. „Vtedy ste nepotrebovali investigovať, ani si počkať na závery kontroly? Keď ste toho chlapa nechali prepustiť a v médiách ste naňho vyliali kýbel špiny ako na jediného zodpovedného, vtedy vám uniklo, že na platobných príkazoch k prevodu tých peňazí nikde nesvietilo jeho meno?“ nešetrí kritikou na Draxlerovu adresu liberálka.

    Ohlodaná kosť

    Nešťastného ekonóma Jozefa Kováča si poslankyňa stále zastáva. Podľa nej je v celej kauze nevinne, jednoducho padol vhod, aby sa Draxler  mohol z celej kauzy očistiť a hodiť ľuďom ohlodanú kosť. Šéf rezortu preto podľa nej nie je nič iné, len zbabelec, ktorý si hodením ekonóma cez palubu udržal „vznešený zadok na ministerskom tróne a nepošpinil meno 40-percentnej partaje pred voľbami“. Minister Draxler si však stále stojí za svojím a potupený ekonóm podľa neho nie je žiadne neviniatko, ale za kauzu a zmiznuté peniaze nesie mieru zodpovednosti. Nicholsonová si však myslí, že keby začiatkom októbra nezvolali opoziční poslanci tlačovku a nevyzbierali podpisy na Draxlerovo odvolávanie, pol milióna by stále lietalo kdesi vo vzduchu alebo, lepšie povedané, pristálo na súkromných účtoch.

    Liberálka okrem toho vyťahuje ďalší tromf. „Tá tlačovka s Jozefom Kováčom, vašim obetným baránkom, spustila lavínu. Zrazu ľudia zo školstva chcú hovoriť. Kontaktujú ma s informáciami, popri ktorých je ten váš tunel za pol milióna len fazuľkou. Ja viem, že to vieš. Zahral si slabou kartou a podcenil si naše karty,“ odkazuje ministrovi. Podľa nej nakoniec ani nie je podstatné, či bude odvolaný, alebo nie. Dôležité je to, že ľudia a učitelia už vedia, ako je školstvo rozkrádané.

    Celý blog Lucie Nicholsonovej si môžete prečítať TU.
     

    Opozícia žiada hlavu ministra školstva Juraja Draxlera. O jeho odvolávaní sa bude rozhodovať dnes. Kauza zmiznutého a toho času už nájdeného pol milióna eur, ktoré MPC poslalo na fiktívny účet po tom, ako zmenu účtu nahlásil podvodník, je len špičkou ľadovca. Za chybu tvrdo zaplatil ekonóm Jozef Kováč, ktorý v práci skončil. Ten však tvrdí, že na zmenu účtu upozornil kompetentných a tí peniaze na podvodný účet poslali. Podľa ministra to však bol práve Kováč, ktorý mal dať ako ekonóm pokyn na zmenu účtu, čo považuje za závažné pochybene.

    - Reklama -