V Drážďanoch protestovali popri hnutí PEGIDA aj priaznivci utečencov

    0
    Pochod hnutia PEGIDA proti islamizmu a prisťahovalcom v nemeckých Drážďanoch (Autor: Hans Štembera)
    V Drážďanoch sa nazbierali tisícky antiislamistov, ale našlo sa aj rovnako veľa ľudí, ktorí utečencov v Nemecku vítajú. Prvé informácie hovorili len o niekoľkých stovkách priaznivcov utečencov, ale nakoniec ich prišli tisíce, podobne ako podporovateľov hnutia PEGIDA. Názorovo znepriatelené tábory od seba delili stovky policajtov, aby predišli prípadným násilným stretom. Narozdiel od aktivistov z PEGIDA niesli priaznivci migrantov v rukách transparenty s heslami, ktoré utečencov v Nemecku vítajú.
     
    Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala Nemcov, aby sa nepridávali k protestom hnutia PEGIDA, ktoré sú podľa nej prejavom nenávisti. Tá je proti utečencom v nemeckej spoločnosti stále väčšia spolu so stúpajúcim počtom žiadateľov o azyl, ktorých Berlín tento rok očakáva až milión. Podľa vyjadrení Merkelovej hovorcu sa na protestoch hnutia PEGIDA zúčastňujú iba ľudia, ktorí „majú vo svojich srdciach nenávisť“.
     
    Svoju odpoveď majú pre nemeckú kancelárku aj priaznivci hnutia PEGIDA, ktorí na minulotýždňovom proteste nemeckých antiislamistov niesli nelichotivé transparenty. Jeden z protestujúcich mal v rukách šibenicu s nápisom: Rezervované pre Angelu „Mutti“ Merkelovú. Tento prípad teraz prešetruje polícia.
     
    - Reklama -