PEGIDA oslavuje v Drážďanoch prvé výročie. PL.sk boli pri tom

    0
    Protest hnutia PEGIDA v Drážďanoch (Autor: ReproFoto: youtube)
    Hnutie proti islamizácii Európy prišli do Drážďan podporiť nielen Nemci, ale aj odporcovia islamu zo zahraničia. Podľa našich informácií prišli aj ľudia, ktorí nad hlavami mávali českými, maďarskými či ukrajinskými vlajkami. Nechýbajú ani transparenty s heslami, ktoré volajú po zastavení veľkorysej azylovej politiky Nemecka.
     
    Ešte pred začiatkom dnešného protestu prišli do Drážďan špeciálne vypravené autobusy s ľuďmi, ktorí chceli podporiť hnutie PEGIDA v jeho snažení o zastavenie prílevu utečencov do Európy. V jednom z nich pricestovala na miesto aj redaktorka portálu ParlamentnéListy, podľa ktorej vítali Nemci príchod českých antiislamistov potleskom.
     
    Na demonštrácii sa nevyskytli žiadne problémy. Tisícky priaznivcov hnutia PEGIDA strážia stovky policajtov pripravených zasiahnuť v prípade, že by sa protesty zvrhli. To sa však pri pochodoch antiislamistov z PEGIDA nestáva. Demonštrácie sú zväčša pokojné. Na tej dnešnej prehovoril hneď medzi prvými rečníkmi podpredseda českého hnutia Úsvit Marek Černoch. „Európski politici nie sú schopní pozrieť sa pravde do očí a začať riešiť imigračn krízu. Oni nechápu, že nemajú chrániť záujmy migrantov, ale naše. Migračná kríza so svojím rozmerom a charakterom sa vymyká všetkému, čomu sme dosiaľ čelili. Všetci spoločne musíme bojovať za našu budúcnosť, za budúcnosť našich detí. Preto sme prišli medzi vás a hovoríme: konajme spoločne a konajme rýchlo. Musíme spoločne chrániť hranice Európy a musíme spoločne chrániť naše kultúrne hodnoty. Musíme to urobiť spoločne, skôr ako bude neskoro,“ uviedol vo svojom príhovore Černoch.
     
    - Reklama -