Najskôr ma váľali po zemi a teraz… Hlina komentuje veľký zvrat vo svojej kauze. Policajti to neuveriteľne zbabrali

    0
    Hlina sa dotazuje s policajtami. Mestskí mu dali pokutu 30 eur, štátni ho potom zobrali. (Autor: Radka Turoňová)

    „Tretieho septembra ma váľali po zemi a obvinili a to chcem upozorniť, že vznesenie obvinenia je závažný akt, bol som obvinený z dvoch trestných činov. Prokuratúra teraz obvinenie zrušila z dôvodu, že je nezákonné,“ povedal dnes Hlina. Konanie predchádzajúce vydaniu uznesenia o vznesení obvinenia bolo poznačené nesprávnosťami v procesnom postupe a to počnúc zmätočnou zápisnicou o zadržaní a obmedzení osobnej slobody podozrivej osoby, deklarujúcou tiež nepravdivé skutočnosti vo vzťahu k súhlasu so zadržaním ako aj prepustením, končiac výsluchmi zadržaného a svedkov vykonanými bez poučení vyžadovaných Trestným poriadkom, uvádza okrem iného uznesenie prokurátora. Prokurátor v uznesení rozhodol, že ruší obvinenia voči Hlinovi, pretože sú nezákonné.

    „Moje obvinenie bolo viac ako absurdné, na základe absurdných výpovedí a absurdných skutočností,“ konštatoval Hlina. Podľa jeho slov sa s obvineniami nemôže šermovať. „Nekradol som auto, ale bránil tisícky nevinných ľudí,“ dodal. Opozičný poslanec zdôraznil, že „Slovensko nemôžu ovládať úžerníci, polícia nemôže kryť úžerníkov a nemôžete niekoho len tak váľať po zemi“. Hlina je podľa vlastných slov vytrvalý a bude proti neprávostiam bojovať ďalej. „Ja sa váľať po zemi nenechám,“ uzavrel.

    Polícia 3. septembra zatkla poslanca Alojza Hlinu (klub KDH), pretože v Bratislave staval múr pred nebankovou spoločnosťou Pohotovosť poskytujúcou pôžičky. V pobočke spoločnosti bola vtedy jedna zamestnankyňa. Múr pred filiálkou spoločnosti začal podľa vlastných slov budovať, pretože firma požičiava peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska (NBS). Hlinu preto polícia začala stíhať za dva trestné činy na slobode. Licenciu na požičiavanie peňazí dostala Pohotovosť od NBS 9. septembra, pripomenul Hlina.

    - Reklama -