To Belize musí Fica poriadne “srať”. Moja žena sa správa ako charita, nie ako nebankovka, rozhorčil sa Matovič

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: SITA)

    Dvom súkromným záchranným spoločnostiam požičala Pavlína Matovičová dokopy 22-tisíc eur. Tieto spoločnosti však dlžia na sociálnom poistení 12-tisíc eur. Informoval o tom portál čas.sk.

    Neprajníci sa majú dať vyšetriť

    Kým spoločnosti Matovičovej žene splatia dlh, ručia plne vybavenými sanitkami. Jeden dlh je však už zaplatený. Peniaze im požičala, aby si mohli zakúpiť potrebné prístroje. Obyčajný človek Matovič za tým nevidí nič zlé. Svoju ženu obhajuje, vraj chcela len pomôcť splniť sen ľuďom, ktorí chceli spustiť detskú výjazdovú pohotovosť. Podľa poslanca sa tak stalo po masových protestoch proti rozkrádaniu v zdravotníctve, čo súviselo s kauzou piešťanského CT. Ako tvrdí líder OĽaNO, počas týchto protestov im prišli zabezpečiť zdravotnú službu dvaja páni, ktorí sa neskôr priznali, že majú istý sen, no nedarí sa im ho zabezpečiť. Chceli totiž spustiť detskú výjazdovú pohotovosť, no chýbali im peniaze na zakúpenie prístrojov. „Zoznámil som ich preto s mojou manželkou a ona sa rozhodla ich užitočný sen podporiť. Najprv im poskytla jednu bezúročnú pôžičku, ktorú zabezpečili svojou sanitkou. Pôžičku splatili a následne im poskytla aj druhú, opäť bezúročnú, ktorú tiež zabezpečili sanitkou,“ vysvetľuje Matovič. To však podľa neho čitatelia Nového Času nevidia. Stačia im totiž obrázky a nadpis,

    Ako informoval portál, splatená bola prvá, nižšia pôžička, vo výške sedemtisíc eur. V obidvoch prípadoch sa za pôžičky ručilo sanitkou. Na to, že spoločnosti okrem Matovičovej ženy dlhujú ešte aj štátu, má poslanec tiež svoje vysvetlenie. Vraj sa tomu pri systéme nášho zdravotníctva ani nemožno čudovať. „V situácii, keď zdravotné poisťovne platia za poskytnutú starostlivosť s výrazným oneskorením, je úplne bežné, že má niekto preto dlh. Alebo inak, zvyčajne si požičiavajú tí, ktorí peniazmi neoplývajú,“ uviedol Matovič. Ak to však aj naďalej niekomu prekáža, mal by sa dať podľa neho vyšetriť. Manželia totiž mali pomôcť na dobrú vec. Nie každý sa podľa neho môže spoľahnúť na Pašku alebo „košickú zdravotnícku mafiu“. Ako uviedol pre PL.sk, nevidí dôvod na to, prečo by sa jeho žena mala spoločností pýtať, či niečo dlhujú štátu.

    Pláta diery v zdravotníctve

    Aj v tomto prípade našiel Matovič veľmi rýchlo vinníka. Nie je ním nikto iný ako jeho rival, premiér Robert Fico, s ktorým sa už dlhší čas handrkuje ohľadom údajných účtov Fica a jeho manželky na Belize. Poslanec má pre neho šťavnatý odkaz.  „Fica to Belize musí poriadne srať, keď sa uchyľuje k tomu, aby dal očierňovať ženu, ktorá bez akéhokoľvek úroku požičia na zriadenie detskej výjazdovej pohotovosti. Namiesto toho, aby jej zaďakoval, že pláta diery v zdravotníctve spôsobené jeho košickou zdravotníckou mafiou, ju dá nazvať nebankovkou,“ rozhorčil sa na sociálnej sieti Matovič. Nebankovky totiž ryžujú na nehoráznych úrokoch, čo však podľa Matoviča rozhodne nie je prípad jeho ženy.

    Tip na túto senzáciu dostali novinári z Nového Času podľa neho od Ficovho tímu. „Tuším, že to fúka od Roberta Fica. Smer má vždy v šuflíku niečo, čo môže vytiahnuť,“ povedal pre PL.sk Matovič, keď sme sa ho opýtali, kto a prečo s tým prišiel. „Kvôli Belize sa cíti nepríjemne, tak potreboval vytiahnuť nejakú špinu. Každý súdny človek keď pochopí, o čo tu ide, tak si skôr povie, že je to na chválu, nie naopak,“ obhajuje počin svojej ženy. „Je to čistrokrvná špinavosť. Človeka sa dotkne, keď chcete urobiť dobre a nejaký hajzel to odprezentuje tak, že zdierate ľudí,” rozhorčil sa pre PL.sk Matovič.
     

    - Reklama -