Ďalší krutý omyl Saudov. Po svadbe zbombardovali…

    0
    Útok letectva Saudskej Arábie v Jemene (Autor: SITA)

    Ďalších 40 vojakov vládnych síl bolo pri tomto útoku zranených. Incident sa odohral v provincii Taiz. Saudská Arábia ani jemenská vláda ho zatiaľ nekomentovali. Pred desiatimi dňami sa objavila správa o tom, že arabská koalícia v Jemene omylom zaútočila na účastníkov svadobného obradu, pričom zahynulo 15 a zranených bolo ďalších 25 ľudí. Terčom útoku mal byť dom miestneho veliteľa šiitských húsíovských povstalcom, v ktorom sa práve konala svadba.

    Koncom septembra došlo k rovnakému omylu – pri nálete arabskej koalície na juhozápade Jemenu dostalo zásah miesto, kde sa konala svadobná hostina – zahynulo viac ako 130 ľudí.Od začiatku bojov v Jemene prišlo o život už najmenej 5400 ľudí vrátane vyše 500 detí. Z domovov utieklo asi desať percent z 23 miliónov Jemenčanov.

    V jemenskom konflikte bojujú proti sebe na jednej strane šiitskí húsíovia, podporovaní vojakmi lojálnymi bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi, a na strane druhej separatisti na juhu krajiny, miestne a domorodé milície, sunnitskí militanti a prívrženci prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, ktorého od marca podporuje koalícia vedená Saudskou Arábiou.

    - Reklama -