Vládne sily začali s odsunom mínometov z Luhanskej oblasti

    0
    Ukrajinskí vojaci pri meste Mariupol (Autor: SITA)

    Tkačuk spresnil, že v rámci realizácie minských mierových protokolov ide už o tretiu fázu odsunu zbraní zo styčnej línie. Dodal, že zbrane sa sťahujú najmenej 15 kilometrov do hĺbky územia. Sťahovanie je naplánované na tri dni a koná sa za prítomnosti predstaviteľov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).
    Predstavitelia samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes informovali o ostreľovaní okolia mesta Horlivka ukrajinskými vládnymi silami, pri ktorom bol poškodený bytový dom. K obetiam na životoch nedošlo.

    Od 1. septembra platí na východe Ukrajiny dohoda o zastavení paľby, na ktorej sa obe strany konfliktu dohodli na rokovaniach koncom augusta. Najzávažnejším porušením dohody bolo ostreľovanie časti Donecka v noci na 5. septembra, ktoré si vyžiadalo život jedného civilistu a dvoch ???
    Ukrajinské i ruské tlačové agentúry dnes informovali, že rusko-ukrajinskú hranicu dnes prešla ďalšia kolóna nákladných áut s nákladom 11.000 ton humanitárnej pomoci určenej pre obyvateľov Donbasu. Podľa predstaviteľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie náklad na hraniciach odbavili v súlade s ukrajinskými zákonmi. Na procedúru dohliadali pozorovatelia OBSE.

    - Reklama -