Chcú Rusi rozvrátiť Európu a financujú presun migrantov na Západ? Klusovi tu niečo nesedí

    0
    Martin Klus, tímlíder strany SaS pre Zahraničnú politiku a politický systém (Autor: SITA)

    Európa v súčasnosti čelí masovému exodu. Podľa špekulácii to ale nemôže byť náhoda. Konšpirátori si myslia, že za tým nie je nikto iný, len Američania. Podľa najnovšej verzie by ale za tým mohli stáť aj Rusi, s čím prišiel český minister obrany Stropnický. Jeho, podľa všetkého len fámu, rozoberá vo svojom blogu  na portáli etrend.sk Martin Klus.

    Konšpirácia, nie sarkazmus

    Šéf rezortu obrany v Česku vraj túto informáciu dostal od maďarského kolegu. Hoci špekulácie nemôže dokázať, treba si vraj položiť otázku, komu masívna kampaň voči EÚ slúži a kto by si želal nejednotnú úniu. Podľa Stropnického informácií sa majú utečenci presúvať z Balkánu autobusmi financovanými pravdepodobne Ruskom. „Do istej miery tak nadviazal na moju malú konšpiráciu spred troch mesiacov o tom, čo majú spoločné Vladimír Putin, utečenci a grécka kríza. Nazývam to konšpiráciou preto, lebo pôvodný sarkastický úmysel práve na úkor rôznych „overených špekulácii“ mnohým dodnes nie je celkom po vôli,“ komentuje Stropnického vyhlásenie Klus.

    Katastrofálni európski politici

    Veľmoci podľa neho rozhodne nie sú pri utečeneckej kríze len pozorovateľmi. Ale, aby sa krajiny EÚ len nečinne prizerali na to, ako ich chce niekto zničiť? V tomto má bývalý politológ pochybnosti. „Dych vyrážajúca informácia o nasadení ruských a amerických, ľudských či materiálnych zdrojov do organizácie stoviek tisícov utečencov pri ich presune do Európy, sa teda podľa môjho názoru nekoná. Aspoň nie priamo,“ myslí si Klus. Samozrejme, ako ďalej uvádza, Rusi aj Američania majú na aktuálnej situácii svoj nepriamy podiel. Avšak nielen oni. Okrem nich v tom nie sú nevinne ani Turci, Iránci či predstavitelia saudskoarabskej zahraničnej politiky, ale aj európski spojenci.

    „Ak k tomu pripočítame katastrofálne vystupovanie konkrétnych európskych politikov, výrazné zlacnenie prevádzačských služieb v poslednom období, ochotu v zúfalstve predať všetok majetok s jediným cieľom dostať sa do vysnívanej Európy a v neposlednom rade mimoriadne nápomocné mobilné a navigačné prepojenie utekajúcich, tak tu máme mix faktorov situácie, ktorá môže mať pre celú Európu až katastrofálne dôsledky,“ upozorňuje Klus. A v tomto prípade sú akékoľvek konšpirácie na nič.

    Celý blog Martina Klusa si môžete prečítať TU.


     

    - Reklama -