Šokujúce odborné informácie: Na Ukrajine vypukla epidémia nebezpečnej choroby

    0
    Tomáš Cikrt (vľavo) (Autor: Hans Štembera)

    „Na Ukrajine sa objavila obrna, spôsobil ju zmutovaný vírus, ktorý pochádza z vakcíny. Jedinou obranou proti ďalšiemu šíreniu choroby je dôkladné očkovanie. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) sa obáva, že milióny dávok očkovacej látky proti obrne, ktoré na Ukrajinu poslala, vyjdu navnivoč, pretože tamojšia pacientská organizácia straší obyvateľstvo, že vakcína je nebezpečná. Miera očkovania v krajine je pritom tragicky nízka,“ podotkol Cikrt a varoval pred možnou epidémiou.

    „Situácia na Ukrajine je neprehľadná. WHO sa márne snaží prinútiť ministerstvo zdravotníctva, aby sa okamžite pustilo do očkovacej kampane. Naráža na jeho mlčanie. Na druhej strane však počujeme odporcov očkovania. Takzvaná Rada ochrany práv a bezpečnosti pacientov prišla s tvrdením, že 3,7 milióna dávok orálnej vakcíny proti poliovírusu, ktoré poskytol UNICEF, čiastočne rozmrzlo v lietadle, ktoré zásielku prevážalo na Ukrajinu, a preto sú teraz nepoužiteľné. Vláda by mala v najbližších dňoch rozhodnúť, čo s vakcínami urobí, jednou zo zvažovaných možností je ich likvidácia,“ napísal Cikrt s tým, že choroba sa objavila v Zakarpatskej oblasti.

    Podľa Cikrta sa odborníci obávajú, že ukrajinská vláda nezačne očkovať ľudí. „V krajine sa začne šíriť nielen obrna, ale aj osýpky, mumps, čierny kašeľ, záškrt a ďalšie. Ukrajina vraj zlyháva ako štát, ktorý nie je schopný zabezpečiť základné služby svojim obyvateľom. To môže mať negatívny dopad nielen na infekčné, ale za desať až dvadsať rokov aj na ostatné – neprenosné – choroby,“ uviedol.

    Pôvodný článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -