Ohrozila Hillary Clintonová národnú bezpečnosť? Jej 300 dôverných e-mailov už preveruje FBI

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Prezident zároveň prisúdil kontroverzii okolo Clintonovej e-mailov menšiu dôležitosť, ako sa jej dostalo v médiách. V reakcii na argument, že jeho administratíva trestne stíhala ľudí za to, že na svojich súkromných počítačoch mali dôverné informácie, Obama uviedol, že v Clintonovej prípade nenadobudol pocit, že by ministerka zahraničných vecí mala v úmysle “niečo skrývať alebo zhromažďovať informácie”.

    Clintonovej osobný e-mailový server v súčasnosti analyzuje Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Počet potenciálne dôverných e-mailov, ktoré z neho politička odoslala, sa v súčasnosti odhaduje na vyše 300. Vyšetrovatelia Senátu nedávno informovali, že Clintonovej súkromný server bol v roku 2013 terčom bližšie nešpecifikovaných hackerských útokov z Číny, Severnej Kórey a Nemecka.

    Prezident sa v programe dotkol aj budúcoročných prezidentských volieb a šancí republikánskeho multimiliardára Donalda Trumpa na zvolenie za prezidenta. Obama nazval Trumpa “typickou postavou z reality šou” a uznal jeho schopnosti vo vyhľadávaní publicity. “Nemyslím si, že bude prezidentom Spojených štátov,” uviedol však v súvislosťami s Trumpovými šancami na zvolenie.


     

    - Reklama -