Kniha za 12 eur je hodnotnejšia ako konferencia za viac ako milión. Ako sa postaviť proti rozkrádačke v praxi

    0
    Ilustračné foto (Autor: SITA)

    Čo budete robiť proti rozkrádaniu štátu? Podľa Tomáš Bellu len neodovzdanie hlasu kradnúcej strane vo voľbách nestačí. Príkladom, ako sa odmietnuť podieľať na vykrádačke za štátne, je aj nezúčastniť sa na predraženej konferencii, akou je TechMatch.

    Symbol plytvania

    „Slušný človek sa snaží nielen nerobiť zlé veci, ale aj zabrániť tomu, aby ich robili iní a ak už tomu nevieme zabrániť, tak sa aspoň na tých zlých veciach nezúčastňovať,“ odporúča Bella. Šafárenie  s peniazmi za týždeň, cez ktorý sa majú prísť ukázať špičky IT sveta, odsúdili aj slovenskí ítečkári.

    Podľa Bellu sa táto konferencia môže stať jasným symbolom toho, ako sa deje zlodejina, resp. plytvanie v praxi. Hoci pri väčšine prípadov, keď zbytočné peniaze tečú potom, nemôžeme jasne prejaviť bojkot, v tomto prípade áno. Ako totiž upozorňuje riaditeľ onlinu v Denníku N, jednu prednášku jedného z pozvaných, Guya Kawasakiho, už videl a čítal od neho aj knihu. Za 12 eur. „Verejne vyhlasujem, že kniha ponúka výraznejšiu hodnotu ako prednáška za 1,5 milióna eur,“ upozorňuje Bella.

    Choďte radšej do práce

    Možno si kompetentní mysleli, že rozhadzovanie peňazí sa pri tomto projekte akosi „stratí“ a rozloží. To sa však nestalo. Namiesto toho teraz čelíme hanbe. Ako vyzýva Bella, dostatočným poučením by bolo, keby ostala hala prázdna. Ako totiž vyzýva, ísť namiesto konferencie do práce bude mať väčší efekt, ako odovzdať svoj hlas vo voľbách niekomu inému.
     

    - Reklama -