Chcela slúžiť Alahovi. Iba 18-ročná dievčina sa vybrala do ulíc vraždiť

    0
    Mešita al-Aksá v Jeruzaleme (Autor: SITA)

    Najnebezpečnejšie prípady internetovej propagandy militantov sú tie, v ktorých sa radikálom darí naverbovať na svoju stranu ľudí ochotných spáchať aj tie najkrutejšie zločiny vrátane atentátov a vrážd. Práve z takýchto ľudí sa potom stávajú atentátnici, ktorí môžu pokojne žiť celé roky, kým dostanú príkaz alebo sa rozhodnú spáchať útok, a to napriek tomu, že pri ňom sami často prídu o život. Smrť v boji proti inovercom je totiž pre moslimov poctou.

    „Bude zo mňa mučenica,“ napísala na svojom facebookovom profile len 18-ročná Shorouq Dwayyatová z Jeruzalema len pár hodín pred tým, ako sa vydala do mesta s cieľom vraždiť. Študentka Betlehemskej univerzity pred odchodom do školy napísala na Facebook: „Mama, chcem ťa požiadať o láskavosť. Neplač za mnou, keď sa zo mňa stane mučenica. Našim najväčším želaním totiž je stať sa mučeníkmi.“ Tento odkaz si matka atentátničky pravdepodobne neprečítala, pretože polícii krátko po útoku tvrdila, že jej dcéra sa išla pred školou iba pomodliť do mešity al-Aksá.

    Pravda však bola celkom inde a Dwayyatová sa vydala do ulíc Jeruzalema s jasným zámerom zabíjať, ktorý sa jej nakoniec vypomstil. S vážnymi zraneniami skončila v nemocnici potom, keď ju postrelil muž židovského pôvodu, ktorého bodla do chrbta s úmyslom ho zabiť. Niekoľko členov Dwayyatovej rodiny sa po týchto udalostiach postavilo proti polícii a obvinili napadnutého muža z toho, že chcel 18-ročnej študentke strhnúť pokrývku hlavy. Ona sa chcela nožom údajne iba brániť.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -