Koho vlastne háji Merkelová, veď jej ľud utečencov odmieta. Liberál si opäť raz podal kancelárku

    0
    Richard Sulík, predseda SaS (Autor: SITA)

    Nie je to po prvý raz, čo si Sulík podal Merkelovú. Podľa doterajších vyjadrení možno konštatovať, že jej rétorika ho poriadne vytáča. Kancelárke odkazuje, že niečo ako právo na lepší život neexistuje. Na Merkelovej, ktorá bola, mimochodom, tohtoročnou horúcou kandidátkou na zisk Nobelovej ceny za mier, si opäť zgustol vo svojom komentári na webe Denníka N.

    Susedia proti vlastnej vôli

    Ako môže najmocnejšia žena Európy vyhlásiť, že nie je v jej moci, koľko utečencov do krajiny príde? Pýta sa Sulík. Chápal by, keby sa tak vyjadril rezignovaný líder krajiny, ktorá musí migrantov prijať a nemá na výber, ale Merkelová? „Je to vyhlásenie bankrotu,“ reagoval na kancelárkinu rétoriku Sulík, ktorý svoj postoj voči utečencom už pár razy nekompromisne prezentoval. K jeho názorom na krízu patrili napríklad riešenia v podobne utesnenia hraníc alebo presunutí utečencov gigantických táborov.

    Liberál zároveň háji aj nemecký ľud, ktorí už má tiež na utečencov rozporuplné názory. „Nemeckí daňovníci sa majú zmieriť s tým, že tento rok na nich prispejú desiatimi miliardami. Občania Nemecka sa majú zmieriť so susedmi, ktorých nechcú, a občania Európskej únie s tým, že jej lídri nie sú schopní ochrániť Európu,“ zamýšľa sa Sulík.

    Merkelová porušuje, čo sa dá

    Právo na lepší život podľa neho neexistuje. Ako tvrdí, takéto právo nepozná žiadna charta ani ústava. Právo na politický azyl však existuje a to uvádza, že nárok na azyl nemá ten, kto do krajiny neprichádza ani loďou, ani lietadlom. Znamená to, že sa do krajiny dostal po súši, teda prišiel z bezpečnej krajiny, na čo Sulík upozorňoval aj minule. Aj tentoraz ju obvinil, že okrem porušovania Dublinského dohovoru nerešpektuje ani ústavu, ba priam ide priamo proti nej.

    Kancelárka sa vyjadrila, že okolo Nemecka sa nebude stavať plot, pretože to vraj nie je možné. Liberál to však nechápe. Podľa neho, aj keby sa toho, čiže stavania plota, chytil Počiatek a poriadne to celé predražil, stále by to stálo menej ako toľko, čo nemeckí  daňovníci zaplatia za migrantov len tento rok.

    Podľa ekonóma Hansa Wernera Sinna sa bude musieť Nemcom zvýšiť vek odchodu do dôchodku. Dôvodom sú migranti. „Je úplnou ilúziou myslieť si, že migranti budú robiť na nemecké dôchodky. Bude to presne naopak, Nemci budú robiť na hostí, ktorých pozvala Angela Merkelová,“  rozhorčil sa europoslanec. Nemecko tak podľa  neho práve teraz zažíva najväčšiu zmenu od pádu železnej opony, na čo môžu negatívne doplatiť občania tejto krajiny.

    Celý komentár Richarda Sulíka si môžete prečítať TU.

    - Reklama -