Minister Draxler perlil, až som si skoro cvrkol z toho, že sa s nami nebude baviť, neverí vlastným ušiam Poliačik

    0
    Martin Poliačik, poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (Autor: SITA)

    Lucia Nicholsonová tvrdí, že v prípade kauzy v MPC ide o korupciu a zamestnanec Jozef Kováč bol nielenže vyhodený neprávom, ale aj potupený. Minister si však stále stojí za svojím a prehlasuje, že vyvodenie dôsledkov bolo správne. Kauza sa týkala prevedenia takmer pol milióna eur na falošný účet. Draxler bol na svojej tlačovke razantný a iniciatívnym liberálom poslal jasný odkaz. Poslanec Poliačik sa však nedal a vracia mu úder.

    Kryje minister podvod?

    Poliačik reaguje najmä na Draxlerovo vyhlásenie, že s Nicholsonovou si pomýlili svet sociálnej siete Facebook s reálnym svetom. Zároveň im pohrozil, že ak ešte raz zvolajú podobnú tlačovku, prestane s nimi komunikovať. Poliačik mu poslal odkaz prostredníctvom svojho blogu na webe Denníka N. „Takže takto, pán minister. Na Facebooku sú často šumy a klepy, na našej tlačovke bol včera živý človek z mäsa a kostí. Pán Jozef Kováč je dnes vďaka vašim chybám a chybám vašich podriadených nezamestnaný a s biľagom človeka zodpovedného za takmer polmiliónový podvod,“ reaguje poslanec na margo vyhodeného ekonóma, ktorý si celú kauzu zlízol.

    Podľa poslancov však za nič nemôže, lebo konal v súlade s predpismi a zákonmi a na falošný účet upozornil svojich nadriadených. Tí však umožnili prevod peňazí na fiktívny účet. Istou mierou sa mal na tom podieľať aj Draxler, ktorého hlavu teraz žiadajú. „Vyslovili sme podozrenie, že minister svojím konaním kryje podvod, a on svojou reakciou dokázal, že sme mali pravdu,“ tvrdí Poliačik.

    Dobré medziľudské vzťahy nestačia

    Minister sa včera na tlačovke vyjadril, že nezmyselné tlačovky, ako mala byť tá, ktorú zvolali Nicholsonová s Poliačikom, majú potom účinky na to, ako sa pracovníci stavajú k veciam. „Povedzte, čo to znamená, ´dopad na to, ako sa pracovníci stavajú k veciam´? Hrozí snáď, že niekto pre našu tlačovku pošle niekam ďalšie peniaze? Pobehujú pracovníci v panike po chodbe, že im v parlamente zrejme budú odvolávať šéfa? Akú presne škodu sme to napáchali na pracovnej disciplíne na rezorte?“ pýta sa veľavravne liberál.

    Okrem iného ho dorazilo aj Draxlerovo vyhlásenie, že nebude s poslancami, ktorí žiadajú jeho odvolanie, komunikovať, ak sa podobná tlačovka zopakuje. „Takže pán minister sa s nami už nebude hrať. Nuž, pán minister, okrem toho, že môžeme mať dobré medziľudské vzťahy, ešte musíme robiť prácu v rámci svojho mandátu. Vašou prácou je viesť rezort tak, aby pol milióna eur nelietalo niekde v lufte,“ vyslal Draxlerovi jasný signál Poliačik, ktorý ešte dodal, že si skoro z ministrovych vyhrážok cvrkol. Ďalej sa vyjadril, že ak to bude nutné, pozbiera dostatok podpisov potrebných na to, aby sa o odvolávaní šéfa rezortu školstva hlasovalo v parlamente. Už ich má 26. „Vaše ničím nepodložené tvrdenia zo včera možno už čoskoro budete musieť obhájiť pred plénom Národnej rady,“ odkázal  Poliačik ministrovi.

    Celý blog Martina Poliačika si môžete prečítať TU.

    Šéf rezortu školstva Juraj Draxler zvolal tlačovku po tom, čo saskári Poliačik s Nicholsonovou upozornili, že pre škandál v MPC žiadajú jeho odvolanie. Pol milióna eur určených rómskym deťom totiž odišlo na falošný účet. Ekonómovi Jozefovi Kováčovi ho poslala dodávateľská firma, vraj sa im zmenil bankový účet. Ten o tom upovedomil nadriadených pracovníkov, ale peniaze na zlý účet napokon aj tak odišli. Zaujímavé je, že sa tak udialo v dlhšom časovom horizonte. Mail s podvodným účtom dostal ekonóm koncom júna, peniaze odišli až v polovici augusta. V centre si však našli obetného baránka, podľa liberálov absolútne nevinného ekonóma Jozefa Kováča, ktorého vyhodili. Minister Draxler naďalej tvrdí, že v MPC konali správne a celý škandál je zlyhaním ekonóma.


     

    - Reklama -