Kiska si pomýlil úrad prezidenta s úradom propagandy. Píše Dag Daniš

    0
    Prezident Andrej Kiska prijal v paláci azylantov (Autor: SITA)

    Prezident Andrej Kiska vo svojom prejave pred poslaneckým zborom kritizoval odmietanie utečeneckých kvót zo strany Slovenska, pretože vďaka tomuto postoju sme ako krajina neúspešná a osamotená.

    Prezident zdôraznil, že Slovensko musí ostať verné západným spojencom a plniť záväzky. Naznačil, že by sa Slováci mali viac stotožniť s hodnotami Európskej únie.

    Na tieto vyjadrenia reaguje komentátor Dag Daniš slovami, že „Kiskov prejav pripomínal staré dobré dzurindovské triky a varovania“. „Vôbec nie je pravda, že Slovensko je so svojou protiimigračnou politikou neúspešné a osamotené. Naopak. Postoje východnej Európy – skončenie politiky otvorených dverí, stráženie hraníc a tlak na prímerie v Sýrii – preberajú aj lídri únie,“ oponuje komentátor.

    Podľa Daniša tiež nie je pravda, že nám hrozí diskvalifikácia z jadra EÚ. „Ficova vláda nespravila nič neprijateľné. Len napadla kontroverzné rozhodnutie o kvótach na súdnom dvore EÚ. Aby sme vedeli, ako vyzerá právna rovnováha medzi rozhodnutiami únie a suverenitou národných štátov,“ obhajuje kroky vlády.

    Prezident si želá obnovenie dôvery slovenskej verejnosti voči NATO a EÚ. Podľa komentátora je však obnovenie dôvery voči lídrom EÚ plne v rukách Bruselu.  „Ak chce Západ udržať jednotu a obstáť v konfrontácii s rivalmi, práve toto bude veľká výzva, ktorú treba zvládnuť. Obnoviť dôveru. Lenže: túto výzvu treba adresovať v prvom rade Bruselu. Až v druhom rade Slovákom v Terchovej,“ myslí si Daniš.  

    Celý komentár si môžete prečítať TU

    - Reklama -