Spor dvoch dievčat o chlapca sa v Londýne zvrtol na pouličné boje tínedžeriek s pálkami v rukách

    0
    Nepokoje pred londýnskou stanicou metra Walthamstow Central (Autor: ReproFoto: Twitter)

    Študentky s basebalovými pálkami v rukách sa za bieleho dňa začali biť hlava-nehlava pred stanicou metra Walthamstow Central v severovýchodnej časti Londýna. Kruté boje sa strhli potom, keď sa do seba pustili dve študentky, ktoré sa začali údajne biť o jedného z miestnych chlapcov. Spočiatku nevinná výmena názorov, ktorá sa začala o piatej popoludní miestneho času, prerástla do nepokojov, ktoré musela nakoniec rozohnať polícia.

    K dvojici znesvárených dievčat sa totiž pridali desiatky ich spolužiačok, z ktorých viaceré použili pri bitke aj basebalové pálky. Na rozohnaní približne 200-členného davu sa podieľala stovka policajtov. Muži zákona museli uzavrieť celú ulicu, aby zabránili šíreniu nepokojov do okolia. Podľa denníka Daily Mail zostali po bitke na zemi ležať len chumáče vytrhaných vlasov. Traja ľudia údajne skončili vo väzbe.

    Krátko po incidente sa objavili na internete záznamy, ktoré dokazujú, že situácia pred londýnskou stanicou metra Walthamstow Central bola skutočne vážna. Na portáli YouTube je viacero záznamov, z ktorých je jasne vidieť, že do bitky sa zapojili väčšinou dievčatá a mladé ženy. Podľa informácií zo sociálnej siete Twitter sa v londýnskych uliciach bili študentky z dvoch rôznych študentských mestečiek, ktoré se nemajú príliš v láske. Objavili sa však informácie o tom, že od začiatku vôbec nešlo o spor dvojice dievčat o jedného chlapca, ale o naplánovanú bitku medzi znepriatelenými tábormi študentiek. Údajne bolo na mieste aj niekoľko provokatérov, ktorí vyzývali na ešte intenzívnejšie boje.

    - Reklama -