Neslýchaná politická výtržnosť. Kto ju podľa komentátora spáchal?

    0
    Demonštrácia proti imigrantom, proti kvótam a za vystúpenie z EU na Václavskom námestí (Autor: Hans Štembera)

    Podľa Schutza vzhľadom na enormný počet žiadateľov o azyl v Nemecku bude potrebné sa s kancelárkou Merkelevou predsa len dohodnúť. „Bez konsenzu či aspoň prieniku na utečeneckej otázke sú scenáre budúcnosti len výbušné a ešte temnejšie,“ myslí si.

    Neslýchaná politická výtržnosť

    Podanie žaloby na Súdny dvor EÚ či nerešpektovanie hlasovania Rady ministrov označuje komentátor ako „neslýchanú politickú výtržnosť“. Komentátor ďalej píše, že hoci hlasovanie o stálej distribúcii migrantov Lisabonská zmluva pripúšťa, „centralizovaný mechanizmus, ktorý bez ohľadu na mentalitu a tradície zohľadňuje len proporcionalitu, je násilie na štátoch s inou demografickou predstavou“.

    „Je pekné od Merkelovej, že berie na seba riziká, že jej prerastie cez hlavu nielen vnútorná opozícia (CSU), ale aj Pegida, ale očakávať rovnakú chrabrosť od lídrov, ktorých videnie utečeneckého problému je celkom iné, sa naozaj nesmie,“ myslí si Schutz. Mechanizmus trvalých kvót nie podľa neho riešením. K tomu sa musí pridružiť napríklad aj podmienka utesnenia vonkajších hraníc.

    Celý komentár si prečítate TU.

    - Reklama -