Karel Schwarzenberg už nebude viesť TOP 09. Kto sa stane novým kniežaťom?

    0
    Karel Schwarzenberg (Autor: Hans Štembera)

    „Posledný kopanec, ktorý som dostal, bolo, keď sme mali tlačovku v snemovni a ja som aj so slúchadlami už nepočul otázky novinárov,“ povedal Schwarzenberg. Knieža však chce zostať v politike aj naďalej, pričom v budúcich parlamentných voľbách chce kandidovať ako líder pražskej kandidátky za TOP 09. „Sú dve osoby, ktoré ma motivujú k tomu, aby som zostal. A tie ma motivujú veľmi silno. Je to pán prezident a pán Babiš, “uviedol Schwarzenberg.

    Do čela TOP 09 by sa mal postaviť Miroslav Kalousek, o ktorom si Schwarzenberg myslí, že je najlepším kandidátom. “O tom som hlboko presvedčený. Bol nepopierateľná hospodárska a finančná autorita, to sme všetci vedeli. Ale teraz sa vyjadruje tiež k iným témam a musím povedať, že veľmi dobre. To je ďalší dôvod, že ma tu už nie je treba,” konštatoval Schwarzenberg.

    Kalousek oznámil, že bude na miesto predsedu kandidovať. „Vykonávam rolu prvého podpredsedu a prvý podpredseda musí byť pripravený tú úlohu prevziať,“ povedal Kalousek. Povedal tiež, že je jeho povinnosťou poskytnúť členom TOP 09 víziu ďalšieho politického smerovania a požiadať ich o dôveru.

    - Reklama -