SMER má vlastné noviny, ale nikto netuší, kto ich vydáva a distribuuje. Tají to aj ministerstvo kultúry

    0
    Noviny strany SMER-SD s názvom Robíme pre ľudí (Autor: ReproFoto: medialne.sk)

    SMER má síce vlastné propagačné noviny, ktoré vychádzajú pod názvom Robíme pre ľudí, ale podľa portálu Medialne.sk tají viacero skutočností. Vládna strana napríklad odmieta uviesť, ktorá firma noviny tlačí a nevie sa údajne ani to, kto ich pre SMER distribuuje. Podrobnejšie informácie nie sú ani na stránkach ministerstva kultúry. SMER označuje propagačný materiál za „noviny“, ktoré by mali vychádzať niekoľkokrát ročne. Za nezaregistrovanie tlačeného titulu však na Slovensku hrozia pokuty. Medialne.sk tvrdí, že celú vec kryje smerácky minister kultúry Marek Maďarič.

    Viacerí obyvatelia slovenských miest a obcí si noviny SMER-u našli v schránkach už v septembri. V občasníku Robíme pre ľudí je samozrejmosťou rozhovor s predsedom vlády Robertom Ficom. K nemu sa pridáva ešte niekoľko oslavných článkov na adresu úspechov Ficovej vlády. Premiér v rozhovore hovorí o budúcoročných voľbách a odhaduje, ako bude po hlasovaní fungovať nový kabinet. „Opäť to vyzerá tak, že to bude alebo vláda, ktorá bude normálne pracovať a nie otravovať verejnosť každodennými spormi, alebo to bude zlepenec šiestich, siedmich strán, s ktorým už máme na Slovensku nie najlepšie skúsenosti,“ uviedol Fico pre stranícke noviny.

    Na ostatných stránkach novín Robíme pre ľudí- sú potom zväčša texty o vládnych úspechoch ladené v pozitívnom duchu. Nechýba ani anketa s podpredsedami SMER-u, ktorí hovoria o tom, kam radi chodia na jesenné výlety do prírody. Na túto otázku odpovedal aj bývalý predseda parlamentu Pavol Paška, ktorý odstúpil po prevalení kauzy predraženého CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu. „Pre mňa je už dvadsať rokov najčarovnejším miestom chalupa v obci Úhorná. Tam trávim čas so svojou rodinou, v poslednom období hlavne s vnučkou,“ povedal šéf košickej bunky SMER-u.

    - Reklama -