Nemecko má obrovský problém. Utečencov bude oveľa viac, ako Merkelovej vláda tvrdila. Pozrite si čísla

    0
    Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

    Tento rok očakávajú nemecké migračné úrady milión päťstotisíc žiadostí o azyl . To je takmer dvojnásobok oproti tomu, čo pôvodne tvrdila vláda vo svojich odhadoch. Informáciu prinieslo pondelkové vydanie nemeckého denníka Bild. Informácia prišla údajne z dobre informovaných nemeckých zdrojov blízkych kabinetu Angely Merkelovej. Nemecké úrady sa obávajú najmä rizika, ktoré predstavuje možnosť, že pomoci jednoducho nebude dosť. Už teraz totiž nastávajú problémy s ubytovacími kapacitami a sanitárnymi zariadeniami pre prvých prichádzajúcich utečencov.

    „Migračný tlak sa bude ešte len zvyšovať. Očakávame, že v poslednom kvartáli tohto roka prekročí nemecké hranice takých 7 000 až 10 000 utečencov denne,“ píše Bild s odvolaním sa na dobre informované vládne zdroje. Veľký počet migrantov navyše spôsobuje obavy z toho, že sa z utečencov stane neúnosná záťaž pre miestne samosprávy, ktoré sa o ne nakoniec nebudú vedieť postarať. Nemci sa navyše boja, že státisíce žiadateľov o azyl si po jeho schválení privedú do Nemecka aj svoje rodiny, čo by znamenalo ďalšie tisícky ľudí, ktorí nemajú kam ísť a často nevedia ani jazyk, aby si v cudzej spoločnosti dokázali nájsť prácu.

    Bild navyše varuje aj pred rastúcimi extrémistickými náladami medzi domácimi obyvateľmi. Nemci totiž stále častejšie protestujú proti prítomnosti utečencov, ktorí v nich vyvolávajú strach z neznámeho. Protestov proti migrantom v Nemecku pribúda a spolu s nimi rastú aj obavy z toho, že by odpor verejnosti mohol prerásť do extrémizmu a radikalizácie nemeckej spoločnosti.

    - Reklama -