Tisíce krompáčov pre nezamestnaných a xenofóbne „spanilé jazdy“ nezabrali. Čaká náčelníka župy veľký pád?

    0
    Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marián Kotleba (Autor: SITA)

    „Spanilé jazdy“ ohľadom protestov proti utečencom z Blízkeho východu v Prahe, Trnave a Gabčíkove sa pre Kotlebu skončili fiaskom. Vhod mu prišli aj pseudopredstavy Šaňa Macha o usmerňovanom Slovensku, píše v komentári na pravda.sk Krno. Nezávislí pracovníci kultúry sa síce nedajú automaticky prevrátiť na nacistickú ideológiu, ale akýmsi jemnejším spôsobom by sa k nej mohli priblížiť, myslel si azda Kotleba.

    Šanca na reparát

    Kotleba to má u voličov riadne nahnuté a vyzerá to, že ho už nič nezachráni. Môže si za to sám. Absurdnosť s čiernymi vlajkami na Úrade BBSK, zrušenie projektov divadiel či likvidácia stredných škôl. Aj toto všetko má predseda kraja „na rováši“, za čo ho všetci kritizujú.

    „Cieľom náčelníka bystrickej župy sa stala nadstavba spoločnosti – ideológia, umenie a školstvo,“  opisuje celkom presne Krno obľúbené kratochvíle predsedu. Haní úrad čiernymi vlajkami, keď sa oslavuje SNP, diskriminuje kultúrne zariadenia a ešte aj mieni svojou neoblomnosťou zlikvidovať legendárne kremnické gymnázium, keď nepovolil otvoriť v ďalšom školskom roku novú triedu. Tak sa to, mimochodom, stalo aj pri iných, väčšinou súkromných a cirkevných školách.

    „Tí, čo na strednom Slovensku využili svoje volebné právo v prospech neoľudáckej autokracie, dostali teraz šancu na reparát,“ vyzýva voličov, ktorí urobili zvolením Kotlebu fatálnu chybu, komentátor webu pravda.sk.
     

    Celý komentár Martina Krna si môžete prečítať TU

    - Reklama -