Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí podporil 434 projektov

    0
    Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

    Konštatuje to Správa za rok 2014 o štátnej politike vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí a o poskytnutej štátnej podpore Slovákom žijúcim v zahraničí ako aj návrh programu štátnej politiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí na rok 2016, ktorú parlament prerokuje v úvode štvrtého týždňa 54. schôdze.

    Poslanci prediskutujú aj správu o stave ochrany osobných údajov za roky 2013 a 2014, správu o hodnotení plnenia pravidiel rozpočtovej zodpovednosti a pravidiel rozpočtovej transparentnosti za rok 2014 a správu Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť o stave použitia informačno-technických prostriedkov za I. polrok 2015.

    Do skončenia 54. schôdze zostáva zákonodarcom prerokovať okolo 20 poslaneckých návrhov zákonov. Diskutovať sa bude napríklad o novele ústavy, ktorou poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) navrhujú znížiť referendové kvórum potrebné pre platnosť plebiscitu zo súčasných 50 na 20 percent. OĽaNO zároveň presadzuje, aby sa plebiscit konal počas celoštátnych volieb, respektíve počas volieb do orgánov územnej samosprávy. Rovnako navrhujú znížiť počet podpisov pod petíciu potrebnú na vypísanie referenda zo súčasných 350-tisíc podpisov na 200-tisíc podpisov.

    - Reklama -