Priznanie váženého vatikánskeho teológa: Som gej, milujem Eduarda a žiadam zmeniť katolícku náuku

    0
    Vatikánsky teológ Krzysztof Charamsa so svojím partnerom Eduardom (Autor: SITA)

    Predstaviteľom cirkvi, ktorý sa priznal k homosexuálnej orientácii, je Mons. Krzysztof Olaf Charamsa. Musí preto podľa portálu Aktuality.sk odísť z kongregácie aj pápežskej univerzity. Úradník vatikánskej Kongregácie pre náuku viery zároveň zastával funkciu druhého sekretára Medzinárodnej teologickej komisie a prednášal aj na Gregoriánskej pápežskej univerzite. Ide o uznávaného teológa a filozofa.

    Mons. Charamsa sa dokonca priznal k láske k inému mužovi menom Eduardo a teraz požaduje okrem iného aj to, aby boli z katolíckeho učenia vyradené, podľa neho sporné, dokumenty o homosexuáloch. Kritizuje aj postoj cirkvi, ktorá o homosexuálnej orientácii hovorí ako o „objektívne neusporiadanej“.  

    Podľa pozorovateľov Charamsu k jeho rozhodnutiu povzbudilo gesto pápeža Františka, ktorý sa počas nedávnej návštevy USA stretol so svojim homosexuálnym priateľom Yayom Grassim z Argentíny. Na stretnutí s Františkom ho sprevádzal partner Iwan, s ktorým žijú spolu 19 rokov. Grassi CNN prezradil, že „tri týždne pred cestou mu zatelefonoval pápež a povedal, že ho túži objať“. Ako priznanie jedného z vatikánskych úradnikov ovplyvní Synod o rodine, ktorý sa vo Vatikáne začína v pondelok, to sa ukáže až po jeho skončení 19. októbra.

    - Reklama -