Nezabudnuteľný exmečiarovec Urbáni to stále nevzdáva. Pozrite si, kto sa k nemu pridal

    0
    Predseda Strany moderného Slovenska (SMS) Milan Urbáni a predseda Strany demokratického Slovenska (SDS) Sergej Kozlík počas tlačovej besedy k vzniku Národnej koalície (Autor: SITA)

     V súčasnosti sú v Národnej koalícii združené Strana demokratického Slovenska, ktorej predsedom je Sergej Kozlík, Strana moderného Slovenska, ktorej predsedom je Milan Urbáni a strana Národ a Spravodlivosť, ktorej predsedá Anna Belousovová. Ako povedal dnes Milan Urbáni, ako partnerské politické strany sa v sobotu v Nitre na programovej konferencii predstavia dva nové partnerské subjekty – Priama demokracia a Slovenská ľudová strana.

    Strany Národnej koalície v súčasnosti podľa Urbániho reprezentujú takmer 3 000 členov, 500 poslancov miestnej samosprávy, 50 priamych alebo koaličných starostov a primátorov. „Politickým cieľom Národnej koalície je vykonávať razantnú národnú politiku orientovanú na maximálne využitie, podporu a ochranu domáceho potenciálu Slovenska, ochranu jeho národných a kultúrnych tradícií, presadzovanie národných záujmov a práv občanov Slovenskej republiky,“ povedal. Národná koalícia bude podľa neho presadzovať aj zastavenie prívalu imigrantov do Európy a na územie Slovenska.

    Strany Národnej koalície sa v auguste dohodli, že postavia spoločnú kandidačnú listinu do budúcoročných parlamentných volieb. Na Národnú koalíciu sa premenovala Kozlíkova Strana demokratického Slovenska.

    - Reklama -