Šéf najmocnejšej armády sveta utrpel debakel. Kto ho vycvičil ako malého chlapca?

    0
    Vladimír Putin a Barack Obama (Autor: SITA)

    Podľa komentára by Barack Obama ako politik nemal proti Vladimirovi Putinovi šancu, ani keby sa nachádzali na rovnakej štartovacej dráhe. „V čase, keď Putin získal Krym a Obama stratil Sýriu, je to už čisté zúfalstvo. Keď ruský prezident po stretnutí so svojím americkým náprotivkom skonštatuje, že ,… je to prekvapujúce, ale máme mnoho spoločných názorov,´ je jasné, kto udával počas rozhovorov tón,“ myslí si Mikeš.

    Volanie Obamu o pomoc a najväčší demokrat Putin

    Vojenská operácia je podľa neho hotová katastrofa bez akéhokoľvek pozitívneho výsledku. Obama sa počas svojho príhovoru na pôde OSN vyhlásil za šéfa najmocnejšej armády sveta. Napriek tomu si nedokáže poradiť ani so „sýrskym diktátorom, má na svedomí nárast moci Islamského štátu a ešte zapríčinil aj utečeneckú vlnu do krajín svojich európskych spojencov“. Obama podľa Mikeša volal na Valnom zhromaždení OSN o pomoc. Bol totiž odhodlaný spolupracovať s ktoroukoľvek krajinou, vrátane Ruska a Iránu v snahe vyriešiť sýrsky konflikt.

    Potom prišlo vytriezvenie zo strany ruského prezidenta. Ten „vo veľkom štýle skóroval body ešte aj ako demokrat a ochranca volebného práva sýrskeho ľudu”: ,O osude sýrskeho prezidenta Bašára Asada by mal rozhodnúť sýrsky ľud, nie Obama alebo francúzsky prezident Francois Hollande,´uviedol Putin.

    Celý komentár si môžete prečítať TU

    - Reklama -