Prúd ilegálnych utečencov do Maďarska neutícha. Padli už prvé rozsudky. Rakúsko sa chytá za hlavu

    0

    Veľká väčšina zo spomínaných ilegálnych migrantov, konkrétne 9268 ľudí prešlo do Maďarska cez chorvátsko-maďarskú, zvyšných 181 osôb cez srbsko-maďarskú štátnu hranicu.


    Maďarskí policajti zadržali pre dôvodné podozrenie z falšovania verejných dokumentov jednu a z prevádzačstva takisto jednu osobu.
    Na základe zmien platnej maďarskej legislatívy platných od 15. septembra začali do soboty stíhanie pre trestný čin zakázaného prekročenia uzavretej štátnej hranice voči 241 migrantom. Vo viacerých prípadoch padli už vo veci rozsudky.


    Prílev utečencov smerujúcich do Maďarska cez Chorvátsko sa ani naďalej nezastavil, pokračuje aj ich preprava na maďarsko-rakúske štátne hranice, konkrétne na hraničný priechod Hegyeshalom-Nickelsdorf neďaleko Bratislavy.


    Podľa rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF, ktorý už v sobotu informoval o veľkom počte migrantov prichádzajúcich z Maďarska, prekročilo po piatkových takmer 11.000 ľuďoch v sobotu maďarsko-rakúsku hranicu ďalších 12.000 osôb, väčšina z nich práve cez spomínaný priechod. Od polnoci do nedeľňajšieho neskorého predpoludnia tu zaznamenali ďalších 5000 nových prisťahovalcov.


     

    - Reklama -