Čo sa deje v nemeckých preplnených utečeneckých táboroch? Ženy bez muža sú vraj dostupné, deti zneužívané

    0
    Utečenci na maďarsko-rakúskej hranici v rakúskom Nickelsdorfe (Autor: SITA)

    Aktivistky ProFamilia Hesensko, Rada žien v Hesensku a ďalší upozornili, že ženy by mohli byť v nemeckých utečeneckých táboroch znásilňované a deti zneužívané. Dôvodom je preplnenosť utečeneckých centier. Aktivistky sú presvedčené, že muži považujú osamelé ženy za ľahko dostupný cieľ.

    V tejto súvislosti upozorňujú na západonemecký tábor v Giessenne, kde sa ocitlo 5 000 žiadateľov o azyl. Tam vraj malo dôjsť k sexuálnemu napadnutiu.  List, ktorý upozorňuje na „kultúru znásilňovania“, adresovali štyri ženské organizácie ministrovi pre integráciu a sociálne veci spolkovej krajiny Hesensko.

    „Faktom je, že ženy a deti sú nechránené. Táto situácia nahráva tým mužom, ktorí považujú ženy za podriadené a bez sprievodu muža za dostupné. V dôsledku toho sa vyskytujú správy o početných znásilneniach, sexuálnych napadnutiach a nútenej prostitúcii. Nejde o izolované incidenty,“ uviedli podľa Daily Mail aktivistky.

    Giessenský policajný hovorca potvrdil pravdepodobnosť sexuálnych útokov a dodal, že niektoré ženy kvôli strachu tieto udalosti ani nenáhlasia polícii. Federálny komisár pre otázky sexuálneho zneužívania detí uviedol, že ani deti utečencov nahustené v táboroch, telocvičniach a bývalých kasárňach nie sú pred útokmi dostatočne chránené.

    Celý článok si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -