Kritika kvót je kratochvíľa posledných dní. Naftalínový bonmot Zemana ako obal na postoj k migrantom, čo ešte píše komentátor?

    0
    Bohuslav Sobota s Robertom Ficom počas rokovania Hospodárskej a sociálnej rady SR a Rady hospodárskej a sociálnej dohody ČR. (Autor: SITA)

    Tomáš Ferenčák vo svojom komentári píše, že kritizovať kvóty na prerozdelenie utečencov je síce veľmi jednoduché, ale zároveň si kladie otázku, aké je reálne lepšie riešenie súčasnej utečeneckej krízy.

    „Ruku na srdce, migranti do Európy prúdia. Nikto nemá radosť z toho, že utekajú pred vojnou alebo i za lepším životom. Trúfnem si povedať, že radosťou nehýria ani samotní utečenci. Tí sú vydaní  napospas pašerákom a podobným indivíduám, preliezajú ploty a kopne si i kameramanka,“ píše.

    Pokračuje, že stavanie plotov, ostatých drôtov či vyslanie vojakov na hranice nie je tým najšťastnejším riešením. „Najmä Česi a Slováci majú bohaté skúsenosti so stráženými hranicami,“ pripomenul. Európski politici by podľa neho mali postupovať „koordinovane aj za cenu zlých riešení, s ktorými súhlasí väčšina, no nie všetci“.

    Celý komentár si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -