To zas bude kriku. Na svoje si prídu i karikaturisti. Premiér sa chystá navštíviť totalitnú krajinu a nie hocijakú

    0
    Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

     V predkladacej správe k materiálu zverejnenom na portáli právnych predpisov sa zdôrazňuje, že v ére samostatnej SR pôjde vôbec o prvú návštevu na tejto úrovni v slovensko-kubánskych vzťahoch.

     Počas návštevy Kubánskej republiky bude Fico rokovať v Havane s predsedom Štátnej rady a Rady ministrov Raúlom Castrom a ďalšími ústavnými činiteľmi. Stretnúť by sa mal aj s kardinálom katolíckej cirkvi Jaime Ortegom. Predsedu vlády budú sprevádzať aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák a minister financií SR Peter Kažimír. Rokovať by sa malo podľa predloženého materiálu o vzájomnej spolupráci s dôrazom na ekonomickú oblasť, ako aj aktuálny vývoj v politickom dialógu medzi EÚ a Kubou.

    Fico už v minulosti čelil za svoje zahraničné cesty mohutnej kritike opozície. Azda najväčší rozruch vyvolala jeho dvojdňová návšteva Líbye v roku 2007. Premiér sa vtedy stretol aj s vtedajším líbyjským vodcom Muammarom Kaddáfím. Neskôr dokonca žaloval niektoré médiá, ktoré podľa neho o ceste informovali neobjektívne.

    - Reklama -