Mestský poslanec dostal pár rán päsťou. Jeho bývalý šéf sa tomu veľmi nečuduje

    0
    Poslanec košického mestského zastupiteľstva Marcel Gibóda (Autor: ReproFoto: Facebook)

    Portál Košický Korzár priniesol informácie o tom, že na Gibódu údajne čakali dvaja muži asi 20 metrov od brány. Keď mestský poslanec vyšiel ráno o siedmej z domu na Kisdyho ulici, jeden z mužov dal pokyn druhému a ten Gibóda napadol. „Dvomi rýchlymi krokmi sa priblížil a zapeckoval mi jednu, že sa mi otočila hlava okolo krku,“ uviedol nezávislý poslanec. Útočník ho udrel do tváre niekoľkokrát, Gibóda sa nedokázal brániť a spadol na zem. Obaja muži z miesta ušli v tmavozelenom aute značky Škoda Felicia, ktoré šoféroval tretí človek, pravdepodobne komplic dvojice útočníkov.

    Marcela Gibódu ošetrili v nemocnici a domov odišiel s ortopedickým golierom okolo krku, ktorý bude nosiť ešte niekoľko dní, aj keď zranenia, ktoré utrpel, údajne neboli vážne. „Zranenia nie sú vážne. Nie je potrebná dlhodobá rekonvalescencia,“ povedal mestský poslanec. Podľa neho mal jeden z útočníkov približne 40 rokov a druhý bol mladší. Ani jeden z nich si pri útoku nezakrýval tvár. V deň incidentu stihol Gibóda prísť aj do práce. Na zasadnutie mestskej rady prišiel pár minút po jedenástej hodine.

    Vie, prečo ho napadli

    Napadnutý poslanec košického mestského zastupiteľstva a miestny poslanec mestskej časti Košice-Sever spája útok na svoju osobu s výkonom funkcií, ktoré zastáva. „Ak by sa to stalo v ktorýkoľvek iný deň, tak by mohol ktokoľvek pochybovať. Nie som podnikateľ, nie som právnik. Nie som niekto, kto by si vo svojej práci robil nepriateľov. Mám bežný džob. Jediné trenia, do ktorých sa v živote dostávam, sú buď na mestskom, alebo miestnom zastupiteľstve,“ uviedol Gibóda.

    V prípade útoku podal košický funkcionár trestné oznámenie a uviedol, že mu je úprimne ľúto, keď „niekto klesne tak hlboko, aby si takýmto spôsobom vybavoval názorové rozdiely a potreboval niekoho umlčovať“. Žiadni priami svedkovia celej udalosti okrem Gibódu sa zatiaľ neobjavili, ale poslanec v tejto veci plánuje osloviť susedov, či náhodou niečo nevideli.

    Nezávislý poslanec mesta Košice Jaroslav Polaček po útoku na Gibódu uviedol, že je to útok na demokraciu, ktorý považuje za zastrašovanie. Podľa Polačka existujú indície, že jeho aj Gibódova práca sa nepáčila istým ľuďom. Polaček dodal, že mu bolo viackrát naznačené, aby prestal s niektorými svojimi poslaneckými aktivitami, pretože môže dopadnúť zle. „Ak si niekto myslí, že ma zastraší, tak je na omyle,“ dodáva Polaček. Košický primátor Richard Raši pre Košický Korzár uviedol, že odsudzuje akékoľvek násilie.

    Všetko je možné

    Pozoruhodná je informácia, že 29-ročný Gibóda pracoval v minulosti ako vedúci kancelárie starostu mestskej časti Košice-Sever Mariána Gaja, ktorý ho pre údajné spory odvolal. „Ťažko povedať, kto si takto rieši účty. Ale som rád, že je zdravý a vie hlasovať,“ uviedol starosta. Gaj však pre Košický Korzár dodal, že sa nečuduje tomu, čo sa stalo. On sám totiž v minulosti na mestskom zastupiteľstve povedal, že by si Gibóda zaslúžil „jednu otcovskú po pysku“.


    - Reklama -