Približne 50-tisíc ľudí je na Národnom pochode za život

    0
    Národný pochod za život na Námestí SNP v Bratislave (Autor: SITA)

     ” Sme radi, že život vzbudzuje záujem ľudí z celého Slovenska, mladých i starých. Bratislavským pochodom sa opakujú Košice”, dodal.

    V dave je mnoho rodín s deťmi, kňazi, rehoľníci, ale aj viacero politikov z rôznych politických strán. Viaceré početné skupiny ľudí stále na námestie prichádzajú. Na záchytnom parkovisku pri Inchebe v Petržalke je zaparkovaných približne 200 autobusov s účastníkmi pochodu. Trasa pochodu vedie ulicami centra Bratislavy – z Námestia SNP cez ulice Gorkého, Jesenského, Mostovú, Rázusovo nábrežie, Staromestskú, Suché Mýto, Hurbanovo námestie späť na Námestie SNP.

    Pochod je spojený s viacerými dopravnými obmedzeniami, prevažne v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto. Na jeho trase je vylúčená alebo obmedzená individuálna i mestská hromadná doprava. Organizátori pripomínajú všetkým, ktorí chcú prísť na Národný pochod za život, aby sa ho zúčastnili pokojným spôsobom, rešpektovali pokyny organizátorov a polície a vyvarovali sa akýchkoľvek násilných či nenávistných prejavov. Na bezpečnosť dohliadajú tak organizátori, ako aj príslušníci mestskej a štátnej polície. Pokojný priebeh pochodu zatiaľ nenarušili žiadne incidenty.

    - Reklama -