Za 24 hodín prišlo do Rakúska z Maďarska 11-tisíc migrantov. Dnes čakajú ešte 7-tisíc

    0

    Ako podľa agentúry AP povedala rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová, v priebehu dnešného dňa sa na dôležitom maďarsko-rakúskom hraničnom priechode v obci Nickelsdorf, východne od Viedne, očakáva príchod ďalších 7-tisíc.
    Predstavitelia ministerstva rokujú s charitatívnymi organizáciami a pokúšajú sa pre tieto novoprichádzajúce osoby, utekajúce pred násilnými a vojnovými konfliktami a chudobou z oblastí Blízkeho východu, Afriky a Ázie, nájsť dočasné prístrešky.

    Od začiatku tohto roka preniklo na územie EÚ takmer 500-tisíc migrantov, pričom každý deň prichádzajú ďalší. Európska únia už deklarovala, že súčasná utečenecká kríza je najväčšou od skončenia druhej svetovej vojny.
    Prúd migrantov do EÚ prinútil viacero jej členských štátov, napríklad Nemecko, Rakúsko či Slovensko, aby na svojich hraniciach obnovili kontroly. Maďarsko a Bulharsko zasa na svojich hraniciach vybudovali ploty, aby zabránili ilegálnym prechodom, a sprísnili aj tresty za porušenie zákona o štátnej hranici.

    - Reklama -