V Bratislave sa dnes koná pochod za život. Budú dopravné obmedzenia

    0
    Pochod za život (Autor: SITA)

    Začiatok pochodu je naplánovaný na 14:30 a záver na 16:30. Jeho trasa povedie ulicami centra Bratislavy – z Námestia SNP cez ulice Gorkého, Jesenského, Mostovú, Rázusovo nábrežie, Staromestskú, Suché Mýto, Hurbanovo námestie späť na Námestie SNP. Organizátorom akcie je Konferencia biskupov Slovenska. Zapojené sú však ďalšie desiatky väčšinou kresťanských organizácií. Pred dnešným pochodom sa v Bratislave posledné dní konalo široké spektrum sprievodných akcií, ako napríklad filmový festival, polemické diskusie, koncerty, divadlo, detský či duchovný program.

    Ciele pochodu

    Pochod nadväzuje na prvý Národný pochod za život, na ktorom sa v septembri 2013 v Košiciach zúčastnilo 80-tisíc ľudí. Podľa slov organizátorov je cieľom vyjadrenie požiadavky, aby zákon a spoločnosť chránili ľudský život od počatia po prirodzenú smrť, rodičovské práva na výchovu detí a podporovali a vyzdvihovali rodinu založenú manželstvom muža a ženy. Pochodu sa zúčastnia aj viacerí politici. Prídu bývalí kádeháci Radoslav Procházka (Sieť) a Daniel Lipšic (Nova) či predseda SNS Andrej Danko. Predseda strany Most-Híd Béla Bugár alebo saskári Richard Sulík a Martin Poliačik sa nezúčastnia.

    Dopravné obmedzenia

    Akcia je spojená s viacerými dopravnými obmedzeniami, predovšetkým v mestskej časti Staré mesto. Na jeho trase bude vylúčená alebo obmedzená individuálna i mestská hromadná doprava. Pre zabezpečenie pokojného priebehu podujatia organizátori vyzývajú účastníkov, aby boli ohľaduplní voči sebe a rešpektovali usmernenia a pokyny organizátorov a polície. Hlavné parkovisko pre autobusy i osobné autá je v areáli Incheba Expo Bratislava, kde bude aj výstup a nástup do autobusov. 

    - Reklama -