Horúca noc v Slovinsku. Proti utečencom museli použiť slzotvorný plyn

    0
    Utečenci v Slovinsku na hranici s Chorvátskom (Autor: SITA)

    Slovinská polícia zadržala približne 1100 utečencov, ktorí sa snažili ilegálne vstúpiť na územie Slovinska, spresňuje HINA. Hovorkyňa polície v mestskej občine (administratívnej jednotke) Novo Mesto na juhovýchode Slovinska uviedla, že potrebné formality s týmito migrantmi prebehli v utečeneckom centre vo východoslovinskom pohraničnom meste Brežice a utečenci boli potom odoslaní do ubytovacích stredísk v krajine.


    Kvôli stupňujúcemu sa tlaku zo strany migrantov bola na určitý čas prerušená aj medzinárodná železničná doprava medzi Chorvátskom a Slovinskom.
    Slovinský premiér Miro Cerar sa v piatok večer vyjadril, že ak sa nátlak utečencov stane príliš silným, Slovinsko začne určite uvažovať o možných koridoroch s krajinami, ktoré sú pre týchto migrantov vhodnými destináciami.


    Na tlačovej konferencii po zasadaní slovinskej rady národnej bezpečnosti v Ljubljane Cerar obvinil Chorvátsko, že sa mu migračná kríza príliš rýchlo vymkla z rúk. Východnému susedovi Slovinska vytkol aj to, že prestalo dodržovať bilaterálnu dohodu o hraničnej kontrole.
    Od stredajšieho rána, keď Maďarsko zavrelo hranice so Srbskom a migranti boli tak nútení presmerovať svoju trasu, prešlo do Chorvátska už vyše 17.000 migrantov, sumarizuje HINA.
     

    - Reklama -