VIDEO Maďarský starosta utečencom: Do mojej obce nelezte!

    0
    László Toroczkai, starosta obce Ásotthalom (Autor: ReproFoto: youtube)

    László Toroczkai sa na Slovensku zviditeľnil aj tým, že zorganizoval protislovenskú demonštráciu v Budapešti, kde sa pálili slovenské symboly. Za túto „aktivitu“ mal následne zákaz vstupu na Slovensko až 5 rokov. Informuje portál Aktuality.sk.

    Tentoraz si starosta maďarskej dediny Ásotthalom, ktorá leží na hranici so Srbskom, zobral na mušku utečencov. Natočil dvojminútové video, v ktorom migrantov „po lopate“ vysvetlil, čo je vlastne Maďarsko zač.

    Priateľské varovanie?

    Toroczkai začal svoje rozprávanie pomerne prívetivým hlasom: „Vítame kohokoľvek, kto rešpektuje naše právo a vstúpi do našej krajiny cez medzinárodný hraničný priechod. Ale tí, ktorí sa pokúšajú prejsť hranicu ilegálne, môžu veľmi ľahko skončiť vo väzení,“ upozornil. Migrantom pripomenul, že už dva dni je ilegálne prekročenie maďarských hraníc a poškodenie hraničného plota trestným činom. Pokračoval, že „maďarská hranica je chránená plotom, ktorý stavajú tisícky policajtov a maďarská armáda“. Zdôraznil, že v oblasti Ásotthalu sú podporovaní bezpečnostnými a civilnými jednotkami.  

    Odporúčanie na záver

    „Ak ste nelegálny migrant a chcete ísť do Nemecka, najkratšia cesta je zo Srbska cez Chorvátsko a Slovinsko. Nedôverujte prevádzačom, ktorí klamú. Maďarsko je zlá voľba. Obec Ásotthalom tá najhoršia,“ ukončil svoje video starosta Ásotthalu.

    „Videopozvánka“ maďarského starostu Lászlóa Toroczkaia

     

    - Reklama -