Kádeháci zostavujú kandidátku do volieb. Známe sú prvé mená. Vieme, ako dopadol kontroverzný Kuffa

    0
    Štefan Kuffa (Autor: SITA)

    Kuffu navrhla Okresná rada KDH v Novom Meste nad Váhom. Ako povedal dnespodpredseda KDH Pavol Zajac, na stály zoznam navrhovali svojich kandidátov okresné a krajské rady, rovnako aj predsedníctvo hnutia. „Nominovaný na stály zoznam mohol byť len ten, kto je minimálne dva roky členom hnutia. Ak teda niekto nominoval toho, kto túto podmienku nesplnil, ten v zozname byť nemôže,“ povedal. KDH však môže mať na kandidátke aj nečlenov hnutia v rámci stratégie KDH plus. O tom rozhodne Rada KDH 24. októbra, ktorá schváli kandidačnú listinu.

    Viaceré krajské rady svoje nominácie na kandidátku schválili. Niektoré rozhodnutie len čaká. Lídrom Žilinského kraja na kandidačnej listine KDH do parlamentných volieb bude Marián Faktor. Faktor je expertom hnutia pre zdravotníctvo. Za vlády Ivety Radičovej bol generálnym riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Dvojkou Žilinského kraja bude viceprimátor Ružomberka Michal Slašťan. Za trnavskú jednotku bol zvolený krajský predseda a poslanec NR SR Alojz Přidal, dvojkou je exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Prešovský kraj si za jednotku vybral bývalého primátora Starej Ľubovne Františka Orlovského. Z druhého miesta bude kandidovať za kraj bývalý poslanec NR SR Stanislav Kahanec. V kraji neuspela súčasná poslankyňa hnutia v parlamente Monika Gibalová. Lídrom v Košickom kraji je poslanec NR SR Jozef Bobík, v Banskobystrickom krajský predseda strany a poslanec parlamentu Peter Muránsky. Za Bratislavu by sa mal ako líder kraja na kandidátke ocitnúť starosta Ružinova Dušan Pekár.

    Na stálom zozname kandidátov je aj vedenie strany, ktoré obsadí čelo kandidátky. Ide o predsedu hnutia, šesť podpredsedov a predsedu poslaneckého klubu. Rada by mala rozhodnúť, či kandidáti budú musieť prispieť na predvolebnú kampaň.

    - Reklama -