Na východe v tom majú jasno. Rusi sú ako Hitler a prílev barbarov je trest za znásilňovanie Stredného východu, Ázie a Afriky

    0
    Utečenci pred autobusovou stanicou v Belehrade. Do Srbska denne príde až tisíc migrantov, ktorí sa chcú dostať ďalej do Európy. Najmä do Nemecka a Švédska. (Autor: Radim Panenka)

    Zatiaľ čo bežní Rusi, ktorí v mnohých prípadoch migrujú za prácou do krajín západnej Európy, utečencom len nadávajú, niektorí novinári a politici sa ich snažia využiť na svoje vlastné ciele. Opisujú ich ako barbarov, ktorí sa chcú pomstiť Európanom za krivdy napáchané v minulosti.

    „Napriek tomu, že sa súčasná utečenecká kríza týka predovšetkým krajín Európskej únie, horúcu tému predstavuje aj v Rusku. Podľa niektorých miestnych politikov sú utečenci barbari, ktorí sa prišli pomstiť za tisícročné znásilňovanie svojich krajín Európanmi,“ píše server Echo24.

    Rusi nie sú víťazmi nad Hitlerom

    „Tento prílev barbarov je trest za to, že ste po tisícročia znásilňovali Stredný východ, Áziu a Afriku,“ odkázal Európanom prostredníctvom denníka Izvestija ruský spisovateľ a opozičný politik Eduard Limonov. Podľa liberálneho aktivistu a novinára Vitalija Portnikova je vzmáhajúca sa xenofóbia Rusov len jedným z prejavov narastajúcej agresivity v spoločnosti. Reakcie ľudí na utečencov podľa neho naznačujú, že „Rusi nie sú víťazmi nad Hitlerom, ale skôr sú Hitlermi oni“.   

    Celý článok si môžete prečítať TU.


     

    - Reklama -