Portál ParlamentníListy.cz sa ako jediné médium zúčastnilo na akcii proti moslimským fanatikom. Prísne tajné cvičenie vám ukáže, čo sa môže stať

    0
    Protiislamské a protiutečenecké cvičenie (Autor: Petr Blahuš)

    Získala tým jedinečnú šancu nahliadnuť do zákulisia príprav takéhoto cvičenia. Na výcviku sa zúčastnili desiatky ľudí nielen z Českej republiky, ale aj zo zahraničia, a to jednak v rolách islamských teroristov, jednak príslušníkov oslobodzovacích kománd a rukojemníkov vrátane agentov BIS vystupujúcich pod krycou identitou. Samotný výcvik viedli bývalí príslušníci českých špeciálnych vojenských jednotiek SOG a 601. Ide o skupiny špeciálnych síl, ktoré zažili niekoľkonásobné nasadenie v Iraku a Afganistane. Treba dodať, že nie v podporných akciách typu PRT v provincii Logar, ale v skutočných bojových operáciách.

    „Počas súčasnej invázie utečencov zo Stredného a Blízkeho východu prenikli na územie Českej republiky skupiny islamských teroristov, ktorých úlohou bolo čakať na povel a rozpútať teroristické útoky. Jednu z týchto buniek, zhodou okolností jej najtvrdšie jadro pod krycím menom al-Isra, odhalili agenti BIS,“ opisuje námet cvičenia šéf výcvikovej agentúry Thor Tactical Lumír Němec, ktorý má za sebou nielen bezmála 20 rokov v elitných zásahových jednotkách URNA a SOG, ale aj niekoľko priamych bojových nasadení v Iraku a Afganistane.

    V priebehu zatýkania tohto tvrdého jadra boli podľa jeho slov pri následnej akcii špeciálnej protiteroristickej policajnej jednotky URNA zastrelení dvaja jej členovia. „Zvyšok skupiny sa rozptýlil do ilegality a pokúsil sa o návrat do svojej domoviny. Ale pretože im bolo jasné, že klasickou cestou to nepôjde, rozhodli sa prestrieľať si cestu za každú cenu. Teda vykonať hromadnú ozbrojenú akciu a pomocou teroru a únosov buď prinútiť český štát, aby im umožnil návrat domov, alebo pred svojou smrťou zabiť čo najviac ľudí,“ povedal Němec.

    Kolega lídra opozičného Úsvitu

    Aj keď názov akcie „Save Europe“ (Zachráňte Európu) evokuje na základe správ o pokračujúcom exode imigrantov do EÚ politický podtext, sám Němec sa akejkoľvek podobnosti so súčasnou vlnou protiislamských nálad v českej spoločnosti vyhýba. A to napriek tomu, že medzi jeho spolubojovníkmi z Afganistanu patril aj terajší šéf strany Úsvit Miroslav Lidinský, ktorý v bojoch s Talibanom prišiel o nohu. „Hoci s viacerými názormi a obavami ohľadom vlny imigrantov valiacich sa do Európy ako bývalý policajt zo štátnobezpečnostného hľadiska súhlasím,“ zdôraznil Němec.

    Protiislamské a protiutečenecké cvičenie
    Protiislamské a protiutečenecké cvičenie

    Vďaka svojim mnohoročným skúsenostiam naplánoval Němec celú akciu naozaj verne. Všetci zo štatistov či hrajúcich rukojemníkov museli podpísať vyhlásenie, že si sú vedomí toho, že tam sú len na vlastné nebezpečenstvo. „Aj tak sedem ľudí, to jest celá štvrtina, akciu predčasne ukončili z dôvodu psychického vypätia,“ opisuje náročnosť celej akcie pre všetkých jej aktérov Helena Babická, ktorá mala podľa scenára úlohu veliteľky teroristov, obávanej „čiernej vdovy“. To sú ženy, ktorým spojenci zabili v boji ich mužov, tiež teroristov, a preto im už vôbec nezáleží na svojom ani cudzom živote. Majú len jediné prianie – kým zomrú, chcú zabiť čo najviac kresťanov a nevinných ľudí.

    Go!

    Zvyšok rukojemníkov sa rýchlo dostáva do herného opojenia. Časť z nich sa snaží využiť zmätok potom, čo do budovy (ide o bývalé armádne kasárne, ktoré dnes slúžia na výcvik CQB zásahových tímov mestskej a štátnej polície) vtrhnú ozbrojenci, a snažia sa schovať. Od niektorých z nich dochádzajú esemesky na linku 158 ešte skoro dve hodiny po prepadnutí. „Útočia na nás ozbrojenci. Zatiaľ nás nenašli. Medzi útočníkmi je asi aj jedna žena,“ ukazuje Němec prijaté esemesky. Hneď nato prichádza ďalšia: „Počujeme len krik a streľbu.“ A posledná „Sú pri nás. Zachráňte nás!“

    Protiislamské a protiutečenecké cvičenie
    Protiislamské a protiutečenecké cvičenie

    V tom zazvoní telefón a Němcova tvár stvrdne. „Počúvajte všetci! Únoscovia začínajú popravovať rukojemníkov. Už nemôžeme čakať, ide sa na to! Všetci na svoje miesta! Akcia začína za tri minúty,“ obráti sa na veliteľov zásahových tímov. O niekoľko sekúnd neskôr sa vo vysielačkách cez praskanie atmosférických výbojov ozve pokojný hlas veliteľa akcie: „Pre zásahový tím Charlie: začínam odpočítavanie. Päť, štyri, tri, dva, jedna, vpred, vpred, vpred!“ Posledné slová už zanikajú v ohlušujúcom zvuku výbuchov zásahových granátov a paľby automatických zbraní.

    Nie či, ale kedy

    Celá akcia trvá asi hodinu. Počas nej komandá vyčistili celú teroristami zamínovanú kasárenskú budovu od pivníc až po dvojité podkrovie. Zneškodnili všetkých osem teroristov, ich vodkyňa sa s výkrikom „Alláhu akbar“ (Boh je veľký) odpálila sama pomocou výbušnín na svojom tele. Dvaja zasahujúci policajti v boji padli, jeden bol zranený. Zahynuli tiež traja z tridsiatich rukojemníkov.

    „Veľmi rád by som sa mýlil, ale obávam sa, že niečo také sa u nás už čoskoro stane. Koniec koncov, už sa aj stalo, spomeňte si na Uherský Brod. Väčšina utečencov sú síce iba chudáci, čo chcú žiť šťastný život, ale neverím tomu, že medzi tou masou nie sú aj nejakí grázli. Je to navyše iná kultúra, iná mentalita. Ľudský život pre nich neznamená toľko, koľko pre nás. A k zabíjaniu si už v nejakej forme veľa z nich privoňalo,“ neskrýva svoje obavy pred zakrádajúcu sa infiltráciou teroristov Lumír Němec.

    autor: Petr Blahuš

    - Reklama -