Tony pomoci od ministerstva našli svoje miesto v Srbsku. Pomôcť na našom území chce aj Červený kríž

    0
    Tábor v Traiskirchene. Triedenie šatstva (Autor: Wanda Adamik Hrycová)

    Utečenci dostali od nášho ministerstva zahraničných vecí a ministerstva vnútra spacie vaky, prikrývky či sterilné rukavice. Odovzdali im aj oblečenie a obuv, toto však bolo darom súkromných spoločností. Humanitárny materiál bol odovzdaný v Belehrade 12.septembra a pozostával zo 14 paliet. Celková hodnota vecí bola 85-tisíc eur a vážili viac ako štyri tony.

    Pomoc smerovala aj do Maďarska, kde bol záujem o veľkokapacitné stany. Tých poslal rezort päť v hodnote 2 600 eur. Do Maďarska nedávno putovala aj zbierka, ktorú usporiadala organizácia Človek v ohrození. Jeden kamión vyrazil z Bratislavy a neskôr druhý z Košíc.

    Pomáhať chce aj Slovenský Červený kríž (SČK). „Potrebnú pomoc poskytneme podľa našich kapacít a možností, no vždy budeme postupovať v súlade s našimi základnými princípmi, najmä v zmysle ľudskosti, neutrality a nestrannosti,“ uviedla Silvia Kostelná zo SČK. Ako dodala, úlohu národnej spoločnosti Červeného kríža je poskytovať humanitárnu pomoc tým migrantom, ktorí sa ocitnú v danej krajine.
     

    - Reklama -