Zmätok na mestskom zastupiteľstve. Poslanci sa zahrávali so zdravím občanov, nemocnica mohla prísť o licenciu. Za všetko vraj môže riaditeľ

    0
    Ilustračné foto: Nemocničná izba (Autor: SITA)

    Nemocnicu si skoro zrušili viceprimátorka Marta Balážová a poslanci Ján Adamec s Alžbetou Esterkovou. Mohol za to problematický návrh, v ktorom navrhovali presun majetku nemocnice naspäť pod mesto. Podľa primátorky Serafíny Ostrihoňovej v ňom chýbal spôsob prevodu majetku a podpísaním tohto návrhu by porušila zákon, informuje webový portál denníka SME.

    Bez nájomnej zmluvy to nejde

    O návrhu sa však malo hlasovať, čo by znamenalo, že keby prešiel, nemocnica by prišla o licenciu, bez ktorej by de facto nemohla fungovať. Dôvodom, pre ktorý poslanci navrhovali, aby nemocnica patrila mestu, bol ten, že nezískala projekt, na základe ktorého mohla dostať viac ako jeden milión eur na prístrojové vybavenie. Na to, že nemocnica by mohla prísť o licenciu, upozornili šéfka zdravotníckej komisie Denisa Uhrinová, poslanec Michal Cimmermann aj zástupcovia nemocnice. Podľa Uhrinovej je návrh nedopracovaný a treba sa k nemu postaviť zodpovedne. Námestníčka riaditeľa nemocnice Nina Horniaková si myslí, že základom je nájomná zmluva. „Nemôže nastať stav, keď nemocnica nebude mať nájomnú zmluvu, lebo tá je potrebná k licencii,“ cituje sme.sk Horniakovú.

    Manipulovanie s nájomníkmi

    Poslankyňa Esterková má však na podanie návrhu pádny argument. Za všetkým vraj stojí Martin Cimrák, riaditeľ nemocnice, ktorý podľa nej manipuluje so zmluvami nájomníkov. „Žiaľbohu, kým tam je on, je to jediný spôsob, ako mu môžeme zabrániť v manipulovaní s nájomníkmi,“ povedala Esterková. Tak či onak, aj Cimrák si stojí za tým, že základom je nájomná zmluva alebo doklad o vlastníctve, bez toho by kraj musel nemocnici licenciu odobrať. Aký osud teda čaká nemocnicu? Presun majetku by sa mal totiž vykonať k 1. októbru, poslanci sa však majú stretnúť až v novembri. S  tým sa asi počká, primátorka totiž návrh nakoniec nepodpíše.
     

    - Reklama -