Utečenci? Václav Klaus predstavil hrozivú teóriu, čo je za tým a ako dopadne Európa

    0
    Český exprezident Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    Klaus je presvedčený, že veľkí európski lídri a ideológovia Európy chcú masovú migráciu. Ich cieľom je vraj vytvoriť stav, v ktorom budú Európe dominovať ľudia, ktorí nie sú bytostne spätí so stáročia trvajúcou minulosťou svojich domovských entít, národov, štátov, krajín. Inými slovami, odvekým snom utopických ideológov od Marxa po Merkelovú je vytvorenie novej Európy a nového európskeho človeka, ktorý sa vyznačuje absenciou akýchkoľvek väzieb. Taký jedinec sa totiž ľahko prispôsobí vízii zjednotenej Európy.

    „Ideálom takého človeka je človek zbavený koreňov alebo migrant odniekiaľ z iných kontinentov. Migranti môžu byť tmelom budúcej zjednotenej Európy. To je hrozivá vízia a naozaj prosím každého čitateľa tohoto rozhovoru, aby sa nad ňou zamyslel,“ povedal Klaus.

    Europeanisti, ktorých cieľom je zjednotená Európa, vytvorili podľa slov exprezidenta dva veľké projekty, ktoré sú východiskom pre jednostranné a násilné usmernenie Európy – euro a Schengen. „Model Schengenu, rovnako ako model eura, je tichou sabotážou, ako zrušiť jednotlivé členské štáty. Skrátka kvôli Schengenu vznikla kríza, preto musí existovať európska polícia. A tak ďalej,“ uviedol Klaus s tým, že odstránenie hraníc po páde komunizmu bola naša veľká euforická chyba.

    V rozhovore pre časopis Týden sa Klaus vyslovil tiež proti prijímaniu povinných kvót na prerozdeľovanie utečencov. Podľa neho nedávajú zmysel, pretože počty utečencov sa stále menia, a navyše každé vyhlásenie týkajúce sa čísla kvót je výzvou k potenciálnym migrantom, aby k nám prišli.

    Za úplný nezmysel považuje exprezident aj to, že by utečenci nechceli zostať v Česku. „Keď budú migranti putovať po Českej republike, ktorej meno mnohí z nich ani nepoznajú, tak zistia, že Česká republika sa od Nemecka v ich očiach až tak neodlišuje. Že je to rovnako vyspelá a bohatá civilizácia. Možno dnes ponúka menšiu prvotnú výpomoc, keď ten človek prekročí hranice, ale inak sa v tomto zmysle od Nemecka nelíši,“ pomyslel si Klaus.

    autor: luš

    - Reklama -