Frešovi sa to rúca už aj v župe. Šéf SDKÚ má problémy s peniazmi, kraj to už pocítil

    0
    Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)

    BSK bol pre nedostatok financií nútený zrušiť dva tendre. V prvom prípade zrušil samosprávny kraj verejné obstarávanie na vytvorenie webového portálu, ktorý mal slúžiť na propagáciu integrovaného dopravného systému, ktorý BSK momentálne zavádza. Rovnaké rozhodnutie padlo aj v prípade informačnej kampane pre verejnosť, ktorá sa tiež mala týkať integrovaného dopravného systému. BSK odôvodnil zrušenie tendrov tým, že nemá zabezpečené financovanie zákaziek.

    Háčik vo financovaní informačnej kampane vznikol, keď Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prišiel o nenávratný príspevok od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Peniaze mali pritom pritiecť z Európskej únie a štátneho rozpočtu v rámci Operačného programu Bratislavský kraj 2007 – 2013. BSK mal z vlastného rozpočtu uhradiť len 5 percent celkovej sumy potrebnej na webový portál a informačnú kampaň o zavádzaní integrovaného dopravného systému.

    Hotovo malo byť do pol roka

    Bratislavský kraj vyhlásil výzvy na predkladanie ponúk na spomínané služby súvisiace s integrovanou dopravou ešte v januári a máji minulého roka. Išlo o malé podlimitné zákazky. Predpokladaná cena vyhľadávača dopravných spojení bola 34 100 eur bez DPH. Portál mal byť vytvorený za šesť mesiacov. Informačná kampaň mala podľa odhadov stáť predbežne takmer 40 000 eur bez DPH a trvať mala osem mesiacov.

    Celú správu si môžete prečítať TU

    - Reklama -