Trest smrti za korupciu. Plyn a elektrinu Rómom zadarmo. Už vieme, komu tieto heslá robia predvolebnú kampaň

    0
    Zľava: Podpredsedovia strany TIP Martin Schwantzer, Ivana Augustinská, Jana Vološinová a predseda strany Tomáš Hudec (Autor: SITA)

    Podľa portálu Omediach.com je za celou bilbordovou kampaňou strana TIP, ktorá chcela takýmto netradičným spôsobom osloviť voličov pred voľbami. Skratku TIP tvoria prvé písmená slov „Tvoríme inú politiku“ a podľa toho vyzerá aj kampaň tohto zoskupenia prevažne mladých ľudí, ktorí však už teraz prichádzajú do hľadáčiku médií. Najnovšie zaujali kampaňou, v ktorej si nebrali servítky pred ústa.

    „Strelná zbraň do každej rodiny. Trest smrti za korupciu. Spoplatnenie povinnej školskej dochádzky. Azyl pre každého emigranta. Plyn a elektrinu Rómom zadarmo.“ To sú všetko heslá, ktoré sa objavili na predvolebných bilbordoch strany TIP, ktorú síce tvoria mladí a neskúsení politici, ale zato majú poriadny balík peňazí na reklamu. Na kontroverzné bilbordy, ktorých obsah sa dá pochopiť všelijako, prišlo viacero sťažností na Radu pre reklamu, ale tá sa nimi pravdepodobne nebude zaoberať, pretože ide o politickú reklamu.

    TIP je všade

    Predvolebná kampaň strany TIP sa neobmedzuje len na bilbordy a ostatné pouličné reklamné plochy. Ružovo-fialové stranícke farby číhajú na voličov aj na internete. Facebook je ich plný a nevyhnete sa im ani na stránkach vašich obľúbených denníkov či časopisov. Výnimkou nie je ani to, že objavíte slogany TIP-u v neplatenej inzercii, ktorá chodí do domácností po celom Slovensku.

    O financovanie kampane strany TIP sa portál Omediach.com zaujímal naposledy v júni, ale strana odvtedy presné čísla nezverejnila. Bráni sa tým, že všetky peniaze, ktoré išli doteraz na kampaň, pochádzajú zo sponzorských darov a členských príspevkov. „Do dnešného dňa máme podpísané darovacie zmluvy na finančné dary za vyše 185-tisíc eur, príjem z členského za rok 2014 do dnešného dňa prekročil sumu 15-tisíc eur,“ uviedla strana TIP.

    - Reklama -