Dáme im potraviny, hygienické prostriedky, deky, pršiplášte, spacie vaky, stany. Pomoc pre utečencov naberá na intenzite, najnovšie sa pridala aj…

    0
    Utečenci čakajúci na budapeštianskej železničnej stanici Keleti (Autor: SITA)

    . Ako uviedla A tajomníčka pre mediálnu komunikáciu na generálnom biskupskom úrade ECAV na Slovensku Edita Škodová, s cieľom poskytnúť núdznym pomoc a podporu vyhlási ECAV na Slovensku v spolupráci s Evanjelickou diakoniou ECAV na Slovensku mimoriadnu oferu, ktorá bude použitá na pomoc utečencom a azylantom. „V bratskej láske sme ochotní pomáhať pri riešení situácie v utečeneckých táboroch. Prostredníctvom Evanjelickej diakonie ECAV na Slovensku sme už v tomto týždni pomohli niekoľkým stovkám utečencov v táboroch na hraniciach Maďarska so Srbskom, kde pripravujeme aj poskytnutie ďalšej humanitárnej pomoci, ako sú potraviny, hygienické prostriedky, deky, pršiplášte, spacie vaky, stany,“ povedala.

    Situáciou sa v piatok zaoberalo Predsedníctvo ECAV a Zbor biskupov ECAV na Slovensku, ktorí sa stretli so zástupcami Evanjelickej diakonie ECAV na Slovensku, Slovenskej evanjelickej jednoty, Spoločenstva evanjelickej mládeže a ďalších inštitúcií, aby prerokovali možnosti ECAV na Slovensku v oblasti riešenia problematiky migrantov, ktorí prichádzajú do Európy z vojnových oblastí Sýrie a z ďalších krajín.

    „Predsedníctvo ECAV na Slovensku vyzýva predstaviteľov Slovenskej republiky, aby na medzinárodných fórach aktívne presadzovali okamžité a účinné riešenie situácie v Sýrii a ďalších krajinách, ktorá vedie k humanitárnej kríze, kruto postihujúcej obyvateľstvo týchto krajín, čo ich núti opúšťať svoje domovy a hľadať útočisko v zahraničí,“ informovala Škodová s tým, že problematikou sa bude na svojom najbližšom zasadnutí zaoberať aj Generálne presbyterstvo ECAV na Slovensku.

    - Reklama -