Kto zradil Roberta Fica? Publicista Cunningham vám to prezradí

    0
    Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

    Vo vyjadrení premiéra Roberta Fica, že plánovaná expanzia plynovodu Nord Stream, ktorý privádza ruský plyn popod Severné more priamo do Nemecka, predstavuje „zradu“ Slovenska, sa podľa Bena Cunninghama skrýva nesmierna irónia. „V tomto svetle pôsobia ešte kontrastnejšie dve Ficove cesty do Moskvy, počas ktorých sa zrejme snažil presvedčiť Vladimira Putina, že Slovensku možno veriť ako partnerovi na dovezenie ruského plynu do zvyšku Európskej únie,“ myslí si novinár.

    Zradil Fica aj Putin?

    Zároveň sa pýta, či „cíti Fico podobnú zradu aj zo strany Putina“. Cunningham sa domnieva, že slovenský premiér koná vo vlastnom vnútropolitickom záujme, keď odmieta utečencov. Podľa neho je to síce populárny, no zbabelý postoj, zameraný na jarné voľby. „Plány rozšíriť Nord Stream je v záujme štátov ako Nemecko. Nielenže by nemecká ekonomika získala spoľahlivejší zdroj zemného plynu, keďže tranzit by obchádzal nestabilnú Ukrajinu, ale Nemci by tak získavali tranzitné poplatky za pumpovanie plynu do ostatných európskych štátov,“ píše v komentári na serveri SME.sk.

    Premiéra zaujímajú len čísla v prieskumoch

    Dokumentarista predpokladá, že v budúcoročných parlamentných voľbách dostane Fico rovnakú, ak nie väčšiu podporu zo strany voličov, ako tomu bolo pred štyrmi rokmi. Za popularitou premiéra vidí novinár Ficov postoj ku každému geopolitickému problému ostatných rokov, ktorým sledoval predovšetkým čísla v prieskumoch.

    Celý komentár Bena Cunninghama si môžete prečítať TU

    - Reklama -