Exminister Palko je rozčúlený. Žlčou mu pohol titulok v novinách. Bol príliš korektný

    0
    Predseda mimoparlamentnej strany Konzervatívni demokrati Slovenska Vladimír Palko (uprostred) (Autor: SITA)

    Bývalý minister vnútra polemizuje na Facebooku o tom, či bolo skutočne potrebné zmeniť titulok tak, aby nepopudil zástancov utečencov, ku ktorým sa hlásia aj niektorí redaktori denníka SME. Palko na sociálnej sieti uviedol, že nepomohla ani zmena titulku, ktorý je nad rozhovorom s poradcom britskej vlády. „Zdá sa, že my všetci aj SME hútame, ako tému migrácie uchopiť. Takže, máme tu článok s islamofóbnym obsahom a politicky korektným titulkom. Ako hovoril Havel: ,Jsme spoutáni absurdními pouty‘,“ dodal vo svojom komentári Palko.

    Prečo mu nesedí titulok s obsahom?

    Vladimír Palko sa na Facebooku zamyslel nad tým, čo viedlo redakciu SME k zmene titulku, ktorý po úprave znie: „Poradca britskej vlády: Nebojím sa utečencov, ale európskych extrémistov“. Práve táto formulácia exministrovi vnútra nesedí s obsahom rozhovoru.  Najväčším nebezpečenstvom pre Európu je podľa Harasa Rafiqa, ktorý šéfuje nadácii Quilliam, práve radikálny islamizmus šíriaci sa na starom kontinente.

    Rozhovor s poradcom britskej vlády a riaditeľom nadácie Quilliam, ktorá sa zaoberá integráciou utečencov do britskej spoločnosti, uverejnil denník SME začiatkom septembra. Za najväčší problém v ňom Rafiq označil fakt, že v európskych krajinách pôsobia radikálni duchovní, ktorí na svoju stranu strhávajú najmä mladých, ľahko ovplyvniteľných ľudí. „Zahraničná politika nemá nič spoločné s tým, že si niekto kúpi sexuálnu otrokyňu v Sýrii alebo že začne vyvražďovať jezídov či útočiť na šíitov v Kuvajte. Čiastočnou pravdou však títo charizmatickí lídri zmanipulujú svoje obete,“ uviedol v rozhovore Haras Rafiq.

    Celý rozhovor s riaditeľom nadácie Quilliam a poradcom britskej vlády si môžete prečítať TU

    - Reklama -